Aktualno
StoryEditor

Nobilo: Uhićena je Piruška Canjuga, terete je za sve ono što je uprava kolektivno napravila

16. Listopad 2017.

Anto Nobilo potvrdio je da je završio pretres doma njegove klijentice Piruške Canjuge, nekadašnje članice Uprave Agrokora, te da je ona službeno uhićena, javlja N1.

- Faktički je pretres završen, sada se potpisuje potrebna dokumentacija, a nakon toga će ona biti odvedena na policiju. Ona je uhićena, a u statusu uhićenika mogu je zadržati do 48 sati, a nakon toga sudac istrage mora donijeti odluku, kazao je Nobilo i dodo da je Canjugi uhidbeni nalog uručen još jutros nešto iza 6,30 minuta.

>>>Akcija Agrokor: U tijeku pretrage kod 15 osoba

Kazao je i kako ne zna kada će sve biti gotovo jer se pretresi vrše u više gradova.

Za sada je potvrđeno da su privedeni bivši glavni financijaš Agrokora Ivan Crnjac, bivši član nadzornog odbora Agrokora Tomislav Lučić, članica Nadzornog odbora Ljerka Puljić i nekadašnja članica uprave Agrokora Piruška Canjuga.

- Stavlja joj se na teret kao i drugim članovima uprave da su prihvaćali lažna financijska izvješća i u tom svojstvu obmanjivali poslovne partnere, da su Ivici Todoriću pribavili protupravnu korist te da ne postoji sva dokumentacija poslovanja koja je trebala postojati, objasnio je Canjuga.

>>>Todorić: Ovo je politički proces, agresija prema meni i ljudima koji nisu krivi

Nobilo tvrdi da se Canjugi na teret stavlja sve ono što je uprava kolektivno napravila, a da se ona ne spominje u konretnim radnjama. Uz to, pojašnjava da se navodi da je ona u upravi bila od 2006. do 2017., a što, tvrdi, nije istina. Također, pojašnjava da je ona zbog čuvanja trudnoća duže vrijeme nije radila.

- Četiri godine je bila na bolovanju, nikad se nije bavila financijama već razvojem nekretnina za tvrtku Agrokor, kaže Nobilo. Dodaje i kako će njegova klijentica za obranu kazati kako niti jedan financijski dokument nikada nije proučavala jer to nije bio doseg njezina posla.

 

23. travanj 2024 19:37