Aktualno
StoryEditor

Nove direktorice: Drinković u Tržištu novca, Trpezanovska u Kuehne & Nagel...

12. Siječanj 2019.

Jelena Drinković nova je direktorica TRŽIŠTA NOVCA d.d. Na toj je poziciji zamijenila Radmilu Nižetić, koja je od 1996. bila zamjenica člana uprave, a od 2000. do kraja 2018. bila je na čelu te institucije.

Blagica Trpezanovska nova je direktorica tvrtke KUEHNE & NAGEL d.o.o. iz Svete Nedelje umjesto Boruta Vrviščara. U upravi je zajedno Vlatkom Jukić, koja je do rujna bila prokuristica, a tada je zamijenila kao direktorica Renatu Čirjak.

Adriana Šegon nova je i jedina članica uprave tvrtke ADRIANA NAUTICA d.o.o. iz Pule umjesto Maura Geromelle. Jedini vlasnik Vlado Šegon ostao je na poziciji prokurista.

Suvlasnica tvrtke VILIČAR d.o.o. iz Splita Tonka Hrgović nova je direktorica umjesto Ivice Čulića, koji je ostao u vlasničkoj strukturi kao i treći suvlasnik Žarko Hrgović.

Cijela uprava tvrtke HOLCIM (HRVATSKA) d.o.o. dobila je novi mandat – predsjednica Virna Višković Agušaj, te članovi Denis Zupičić, Nenad Juretić i Mario Zečić. Pomalo je neobično da im je mandat produžen samo do kraja godine. No, jednogodišnji mandat u HOLCIMU (HRVATSKA) nije neuobičajen, i upravi je na isti način produžen i prije godinu dana.

Darko Jakac dobio je još kraći mandat - zadnjim danom prošle godine istekao mu je mandat kao jedinom članu uprave tvrtke VODOOPSKRBNI SUSTAV ISTRE - VODOVOD BUTONIGA d. o. o. iz Buzeta. Vlasnici – ISTARSKI VODOVOD d.o.o. i VODOVOD PULA d.o.o. produžili su mu mandat, ali samo za četiri mjeseca, do kraja travnja.

Marko Tonković kao direktor pojačao je vodstvo tvrtke za suhu destilaciju drva FOCHISTA BELIŠĆE d.o.o. Tu je i dosadašnji direktor Mario Maioli i dvojica prokurista – Pavao Delić i Vincenzo Geminiani.

Nimrod Bouchman novi je predsjednik uprave tvrtke GCH HOTELS d.o.o. iz Trogira umjesto Tala Pninija. Christian Stephan Hupfer ostao je član uprave.

Edo Blažević zamijenio je Maroja Bubala na mjestu direktora tvrtke KOŠARKAŠKI KLUB SPLIT s.d.d.

Jurica Žura novi je član uprave tvrtke SKRADINSKI BUK d.o.o. iz Skradina umjesto Nede Žure. Vlasnik Drago Žura ostao je prokurist.

Ivan Mačešić Jurina novi je predsjednik uprave tvrtke LJEVAONICA UMJETNINA ALU d.o.o. iz Zagreba umjesto Željka Mačešića Jurine, koji je sad prokurist. Članovi uprave ostali su Nikola Cerjanec i još jedan Željko Mačešić Jurina.

Jasminka Vlašić Ivasović od kraja prošle godine nije više u upravi tvrtke MATE d.o.o. iz Zagreba, kojom sad samostalno upravlja Vesna Njavro, koja je i suvlasnica tvrtke zajedno s dr. Đurom Njavrom.

Krešimir Herceg novi je član nadzornog odbora tvrtke STAMBENO GOSPODARSTVO MAKARSKA, d.o.o. umjesto Ivana Kotarca.

Marijan Štefanko više nije predsjednik upravnog odbora komunalne tvrtke IVKOM d.o.o. iz Ivanca. Novi predsjednik je Mario Kramar, dosadašnji član upravnog odbora.

Roko Vrgoč novi je direktor tvrtke LUX PROPERTY GROUP d.o.o. umjesto Zorana Šaljića. Vlasnica tvrtke je Tajana Šaljić, a prokurist Nenad Šaljić.

Vlasnik tvrtke ZUT-ŽAJA d.o.o. iz Trogira Ante Žaja povukao se s direktorske pozicije, i sad je prokurist. Nova direktorica je Mirjana Žaja.

Vlasnik tvrtke ETNA COLOR d.o.o. iz Male Mlake (Zagreb) povukao se s direktorske pozicije i prepustio ju je Matku Gabriću..

Slavko Jakopanec, vlasnik tvrtke LOIAR d.o.o.iz Petrijanca prepustio je direktorsko mjesto Verici Jakopanec.

U Sudskom registru objavljene su i promjene koje su poznate od ranije. Sandi Božac novi je predsjednik uprave tvrtke ULJANIK BRODOGRADILIŠTE d.o.o. od 19. prosinca 2018. umjesto Denisa Rabara, koji je podnio ostavku 31. listopada.

S prvim danom 2019. na snagu je stupila promjena na čelu HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI. Velimir Neihardt novi je predsjednik HAZU umjesto Zvonka Kusića, koji je vodio HAZU prethodnih osam godina.

 

19. travanj 2024 04:50