03. veljača 2019.

Novi biznis u Cinestaru: Koncerti Josipe Lisac i grupe Pravila igre

Internet i nebrojeni servisi za gledanje filmova, kao i neizostavni YouTube ili Dailymotion, brojne su gledatelje odviknule od posjeta kinima, posebno otkad se slika na televizorima gotovo po svemu može mjeriti s onom na velikom platnu.

Čak i najveće kino dvorane, odnosno multipleksi poput CineStara, morale su se prilagoditi novom dobu i svoju ponudu proširiti i drugim, manje ‘filmskim‘ programima.

Ovom trendu odlučila se prikloniti i hrvatska pjevačka diva Josipa Lisac koja će 13. veljače predstaviti jedinstveni audiovizualni projekt na našim prostorima. Riječ je o filmu ‘Josipa Lisac from Croatia Records studio… tu u mojoj duši stanuješ…‘, točnije nastupu snimljenom specijalnim 4K kamerama i u Dolby 5.1 tehnici na kojem je u pratnji benda izvela najveće hitove svoje dugogodišnje karijere. Time se priključila velikanima kao što su Nick Cave, David Gilmour, Eric Clapton ili Rolling Stones čiji su koncertni spektakli iz Copenhagena, Pompeja ili Kube izravno prenošeni u dvoranama diljem svijeta.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=9LBvUgQHJ7U[/embed]

- Suradnja s Josipom Lisac i njenim timom je specifična po tome da u trenutku dok su snimali taj materijal u studiju Croatia Recordsa nisu prvobitno razmišljali o kino prikazivanju. Riječ je o upravo idealnom projektu za Kaptol Boutique Cinema gdje je inicijalno trebao biti prikazan, ali nakon prvih rasprodanih dvorana, odlučili smo taj ekskluzivan sadržaj prikazati i u CineStaru 4Dx Mall of Split, kao i u Rijeci, Tuzli i Novom Sadu. Moramo spomenuti i trenutnu turneju benda Pravila igre koja je najavljena u našim kinima, a predstavlja pionirski projekt i prva turneja nekog benda uživo u našim kinima. CineStar je odavno prestao biti ‘samo‘ mjesto gdje se gleda film, naša kina su mjesto zabave gdje ljudi mogu popiti piće u našim dizajnerski uređenim Cinema Barovima te provesti zaista ugodno vrijeme sami ili u društvu, kažu u CineStaru.

Rođendanske proslave su najveći hit

- Igrani filmovi domaće i strane produkcije su osnovica naše ponude, ali već godinama nudimo i program ‘Spektakli u CineStaru‘ koji publici prenosi kulturnu scenu svjetskih metropola, a riječ je o operama, baletima, koncertima koje velikim dijelom prenosimo ‘uživo‘. Osluškujući potrebe mlađih generacija u našim smo kinima počeli organizirati i izvrsno posjećene YouTube evente s najvećim YouTube zvijezdama u regiji. Tu su i proslave rođendana koji su već dugo naša najpopularnija usluga. Dio naše B2B ponude je i team building tako da zaista poslujemo po principu za svakoga po nešto. Pratimo tržište i pokušavamo zadovoljiti potrebe naših posjetitelja, doznajemo iz odjela korporativnih komunikacija CineStara.

Također, u ponudi CineStara su i izvanredne projekcije namijenjene osnovnim školama koje za svoje učenike mogu organizirati posebno gledanje filma svakog dana od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, dakako uz nižu cijenu ulaznice od samo dvadeset kuna.

Ovom trendu nisu odoljela ni manja kina poput odnedavno ugašenog Griča koje je manjak u blagajni pokušalo popuniti živim svirkama regionalnih bendova, dok se Kino Europa, nekoć najprestižnija zagrebačka dvorana, sve češće okreće organiziranju konferencija za novinare, partyja, različitih evenata ili festivala tipa ZagrebDox.

Josipa Lisac 13. veljače Zagreb (Kaptol Boutique Cinema  i CineStar 4Dx) Split (Mall of Split) Rijeka Tuzla Novi Sad


Pravila igre 4. veljače u Osijeku 11. veljače u Rijeci 15. veljače u Splitu (CineStar Joker) 18. veljače u Varaždinu 22. veljače u Zagrebu (Branimir Centar)