Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: 100 najvažnijih investicija - prava istina o ulaganjima u Hrvatskoj

25. Svibanj 2017.

Zavirite u rokovnik izvanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor i otkrijte zašto će predstojeći tjedni i mjeseci bit iznimno vrući za Antu Ramljaka, ali i za sve dobavljače i vjerovnike koji pokušavaju naći, svaki za sebe i zajednički, rješenje za klupko zapetljanih odnosa i potraživanja. Hodogram svih Ramljakovih obveza do 10. srpnja 2018. za vas je pripremila  Matilda Bačelić.

>>> U novom broju Lidera: Agrokor – Hodogram svih Ramljakovih obveza do 10. srpnja 2018.

Izbori: Što poduzetnici mogu očekivati od novih gradonačelnika

U gradovima u kojima se vlast ne mijenja građani i poduzetnici znaju na čemu su, s kolikim postotkom ispunjenih predizbornih obećanja mogu računati. No u mjesta s novim gradonačelnicima dolaze novi programi, od sljedeće godine novi proračunski prioriteti. A u sredine poput Zagreba došli bi i novi izvođači i dobavljači, piše Ksenija Puškarić.

Tomislav Tolušić: Stočari bez stoke više neće dobivali milijunske poticaje

U razgovoru s Edisom Felićem ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić prošetao je raznim temama, od povlačenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja, stočarske proizvodnje do zemljišta, gospodarskog kriminala i zabrane izvoza sirovih hrastovih trupaca. Osvrnuo se i na nategnutu saborsku većinu, ali i na problem koji pred uzgajivače pšenice stavlja nedovoljan broj licenciranih Agrokorovih skladišta.

100 najvažnijih investicija - prava istina o ulaganjima u Hrvatskoj

O investicijama se u Hrvatskoj uglavnom govori odozgo, na temelju podataka o tome koliko je više ili manje novca uloženo u nju. U te brojke ulazi i ‘nizozemska kupnja izraelske tvrtke‘. A u koje se nove projekte zaista ulaže? Liderovo istraživanje daje odgovor na pitanje u što najviše investira država, a u što privatni sektor. Detaljnije saznajte u tekstu Aleksandra Tešića.

Budućnost izdavaštva - digitalni tisak omogućuje proizvodnju knjige na kupčev zahtjev Algoritmov krah označava kraj ere velikih knjižara. Zato se razmišlja o novim poslovnim modelima. Jedni idu prema e-knjigama, a drugi prema digitalnom tisku, koji omogućava manje naklade i tisak knjiga na zahtjev, čime se preskaču troškovi skladištenja i distribucije. Što očekuju od države i koliko su nakladnici spremni za prelazak na digitalno piše Sergej Abramov.

Yang Yuanquing: Lenovo se vraća kući nakon slabih rezultata na svjetskom tržištu

Stanje u Lenovu nije kritično, ali svakako je alarmantno. Posljednjih godina bilježi slabe rezultate, a u trećem kvartalu prošle godine zabilježen je pad dobiti od čak 67 posto. Model kojim se tvrtka dosad koristila za rapidan rast utemeljen na računalima za široko tržište polako se istrošio i ne nudi previše prostora za rast, a novim uvjetima, čini se, prilagođava se presporo. Ima li najgori udarac tvrtki veze s time što se Lenovo upustilo u koketiranje s VR-om pročitajte u feljtonu Vanje Figenwalda.

Navedeno i još mnogo više potražite u novom broju digitalnog ili tiskanog Lidera.

20. travanj 2024 06:55