Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera - Adris se priprema za Londonsku burzu: Povlači li se Vlahović?

06. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Čini se kako se Adris, nakon dugogodišnjega konzervativnog vođenja kompanije, igranja na sigurno te obrambene utakmice na svom terenu, koju je igrao vrlo dobro, sada našao pred novim, velikim izazovima. Dosadašnje upravljanje Adrisom bilo je izrazito obilježeno stilom i vizijom njezina prvog čovjeka pa bi Vlahovićev odlazak mogao znatno utjecati na budućnost kompanije. Navodno bi se novi predsjednik Uprave mogao tražiti među stranim menadžerima, piše Matilda Bačelić u novom broju Lidera.

Nekad su proizvođači u tajnosti proizvodili za trgovačke marke, a kupci proizvode kupovali krišom, srameći se. Svoje robne marke imaju gotovo svi trgovci, Billa, Metro, Kaufland, NTL, Plodine, Tommy, čak i jeftini diskonteri, poput TSV Diskonta, koji na hrvatskom tržištu prodaje trgovačke marke vina, čokolade, omekšivača i drugih proizvoda proizvedenih u Srbiji, Rumunjskoj i Mađarskoj. Danas se proizvođači hvale ‘lohn poslovima‘ za trgovce, ali rast je zaustavljen i počinje nova era specijaliziranih trgovačkih marki, tvrde Ksenija Puškarić i Sanja Mikolčević Petrušić.

O novoj knjizi Josepha Stiglitza ‘Euro: Kako zajednička valuta prijeti budućnosti Europe‘ piše Vanja Figenwald.

Donosimo i detaljan izvještaj s Liderove konferencije Dan velikih planova gdje je vjerojatni novi premijer Andrej Plenković održao gotovo pa inauguracijski govor u kojem je dao ključne obrise djelovanja nove vlade.

U novom broju Lidera predstavljamo i poslovnu scenu Zagrebačke županije. Izvanredan položaj, blizina zagrebačkog, ali i europskog tržišta, osnovna je prednost razvoja biznisa u Zagrebačkoj županiji. Među 20-ak aktivnih poduzetničkih zona ona tek treba potpuno iskoristiti svoju ‘položajnu rentu‘, pišu Luka Fišić i Kata Pranić.

U bloku iz svijeta donosimo odjeke nedavnog referenduma u Mađarskoj, kao i prestanku proizvodnje telefona od strane BlackBerrya koji će se sada prefokusirati na softver.

Uz novi broj Lidera stiže i novi broj priloga Tehnopolis.

20. travanj 2024 14:34