Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera - Darko Ostoja: Investitor koji je dobio sve sporove s državom

27. Lipanj 2018.

Odlazak predsjednika Uprave Liburnia Riviera hotela Igora Šehanovića s otpremninom od 14 milijuna kuna odjeknuo je opatijskim krajem, a i šire. Šehanović, kojemu je primarni zadatak bio pripremiti LRH za prodaju, odlazi s čelne pozicije nakon gotovo sedam godina. Šuška se na tržištu kako je uspio u svemu što je trebao, posložio LRH i sada se čeka potpis kupoprodajnog ugovora. LRH se prodaje već godinama, dvaput je gotovo potpisan ugovor, ali svaki se put izjalovilo. Mnogo se šuška o tome tko je kupac i što je razlog Šehanovićeva odlaska, ali suvlasnik i član Nadzornog odbora Darko Ostoja ništa ne otkriva.

Poduzetnik koji se obogatio u kuponskoj privatizaciji jedna je od ključnih osoba hrvatske tranzicijske i investicijske scene. Sad je dao rekordnu otpremninu od 14 milijuna kuna menadžeru LRH. Šehanovićev odlazak ima veze s potencijalnom prodajom, ali i s alternativnim scenarijem ako prodaje ne bude, mističan je Ostoja.

– Šehanovićev odlazak ima veze s potencijalnom prodajom, ali i s alternativnim scenarijem ne bude li prodaje – rekao nam je u telefonskom razgovoru Ostoja ne želeći otkriti ništa više. Kaže da je LRH odlična kompanija koja se može, a i ne mora prodati. Napominje kako sigurno neće prodati jeftino. Ostoja je Šehanovića postavio na čelo liburnijske kompanije upravo da je pripremi za prodaju.

Povremeno se Ostoja pojavi u medijima, u velikoj većini slučajeva to je posljedica događaja u vezi s LRH. Pa tako i sada. A Ostoja se jako namučio s najvećom opatijskom kompanijom. Naime, vodio je veliki spor protiv vlade u vezi s vlasništvom nad opatijskim hotelima. Ta je trakavica trajala godinama. Prvo je dobio spor i dionice su mu vraćene, pa su mu opet oduzete, da bi 2010. godine prošla nagodba i pripalo mu 57 posto LRH.

Kako je tekla karijera Darka Ostoje pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

17. travanj 2024 23:31