Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Deset tempiranih bombi ispod Plenkovićeva stola

11. Svibanj 2017.

Izdvojili smo deset tempiranih bombi koje demantiraju poruke o stabilnosti koje premijer ne propušta ni u jednom javnom nastupu istaknuti. Poenta vođenja države možda nije u tome da se problemi rješavaju, već da se narod uvjeri da je situacija stabilna. Ako je tako, stvarno smo na dobrom putu. Jer ako nešto dovoljno puta izgovoriš, onda je to sigurno istina, pišu Ksenija Puškarić i Manuela Tašler dokazujući kako u državi ipak nije sve pod kontrolom.

Otpis dugova: Bankarima i Agrokorovim dobavljačima jednokratan otpis isplati se više od ovrhe

U slučaju većih Agrokorovih financijskih dubioza povećat će se utjecaj na bilance banaka, a nitko još u svojim prognozama cijele situacije nije ukalkulirao ‘haircutove’, odnosno otpise na strani dobavljača. Naivni dobavljači, nažalost, nisu svjesni da će i oni morati otpisati neka potraživanja prema Agrokoru, da ih neće moći sva naplatiti, piše Tin Bašić.

>>> U novom broju Lidera: Bankarima i Agrokorovim dobavljačima jednokratan otpis isplativiji od ovrhe

Ivan Čulo: Dokapitalizacijom od 25 posto Hrvatska pošta bi lakše krenula i u regiju

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo otkrio je kako je ta institucija od javnog poduzeća slučaja postala državna, a efikasna. Također, u intervjuu koji je vodio sa Ksenijom Puškarić saznajte kakvi su planovi razvoja pošte, koliki su joj investicijski potencijali, što poduzimaju da više ne budu na meti kritika javnosti zbog toga što poštanski uredi pomalo nalikuju kineskim dućanima, prodaju li evotv zbog neisplativosti, hoće li biti išta od privatizacije o kojoj se nekoć mnogo govorilo i još mnogo zanimljivih informacija.

Praćenje učinkovitosti: Zadovoljstvo zaposlenika diže njihovu efikasnost za 12 posto

Nove bigbrotherovske metode kontrole učinkovitosti omogućavaju evaluaciju u realnom vremenu i znatno su uspješnije, ali najboljom stimulacijom danas se smatra zadovoljstvo zaposlenika. Sve je više tvrtki koje su napustile praćenje učinkovitosti na godišnjoj razini i sada to čine dnevno pomoću raznih aplikacija i posebnih alata. Kakva je situacija u Hrvatskoj i koji se modeli najčešće koriste istražili su Luka Fišić i Sergej Abramov.

Industrius: Najbolji zavarivači na svijetu rade za tvrtku Milene Barać

Industrius, poznat po izvozu znanja i vještina stručnoga metalskog kadra, uskoro će pustiti u pogon prvo proizvodno postrojenje u šibenskoj zoni Podi. Dok se montiraju najsuvremeniji strojevi, brodogradilišta se već raspituju za plazma-rezačicu. Priču o poslovnom pothvatu Milene Barać donosi Liderov novinar Aleksandar Tešić.

Josip Kregar: U Hrvatskoj odlučuju klike s janjetine, nogometa i Alke

U zanimljivom razgovoru s profesorom Pravnog fakulteta u Zagrebu Josipom Kregarom pročitajte zašto Hrvatska ima institucije koje ne ispunjavaju očekivanja građana, kakva je odgovornost političara za takvu situaciju, što mogu učiniti građani, zašto mladi nemaju perspektive u kontekstu postojeće političko-ekonomske situacije i slično. Pročitajte što o svemu misli profesor Kregar u tekstu Sergeja Abramova.

John Mackey: Whole Foods postao žrtva vlastite pretencioznosti

Pod pritiskom šest uzastopnih kvartala u kojima je zabilježen pad prodaje i prepolovljene vrijednosti dionice u protekle tri godine kompanija vrijedna oko 12 milijardi dolara počela je zatvarati neke trgovine. Kako je nekoć moćan maloprodajni lanac, prvi u SAD-u s certifikatom ‘organski‘, od sinonima za zdravu hranu postao sinonim za glumatanje ljudi s viškom novca i manjkom pameti, pročitajte u feljtonu Vanje Figenwalda.

Navedeno i još mnogo više potražite u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera koji dolazi s posebnim prilogom Premium proizvodi i usluge.

24. travanj 2024 06:11