Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera - Lada Tedeschi Fiorio: Spremni smo za novu veliku akviziciju, ali još je nismo definirali

16. Svibanj 2018.

Iako ima važnu ulogu u Atlantic Grupi, ne samo zato što je suvlasnica kompanije, Lada Tedeschi Fiorio rijetko je prisutna u medijima. Tu i tamo pojavi se na nekom skupu, najčešće na Liderovoj dodjeli priznanja deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Povremeno se može vidjeti njezina fotografija s neke utrke polumaratona, čime se uspješno bavi unatrag šest godina. I to je uglavnom sve. Stoga je intervju koji je dala za poslovni tjednik Lider ekskluzivan.

Napravili smo ga u njezinu nepretenciozno uređenom uredu iz kojeg vodi mali odjel, sa samo petero zaposlenih te nekoliko studenata i pripravnika, ali koji se bavi velikim stvarima. Lada Tedeschi Fiorio odgovorna je za strategiju i poslovni razvoj Atlantic Grupe, a upravlja i odjelom interne revizije i kontrole.

Temelji  su postavljeni i Atlantic Grupa traži prilike za veći rast.

S Liderovom novinarkom Manuelom Tašler popričala je o želji Atlantic Grupe za širenjem te potencijalnim akvizicijama, Francku, prilikama unutar koncerna Agrokor, osvajanju stranog tržišta, ali i sudbini nekih od najpoznatijih brendova Grupe.

- U regiji najbolje poznajemo svoje potrošače, ali kod nas više nema toliko velikih i dobrih prilika. Kad kažemo da smo spremni za novi iskorak, govorimo o akvizicijama koje bi donijele znatno veći prihod, tržišne udjele i veće prilike za rast. Ovdje gdje dobro poznajemo tržište to donekle može biti i pitanje prilike, ali kada se kupuje izvan regije, onda to mora biti temeljito promišljeno. Trenutačno imamo nekoliko mogućih meta na vidiku, ali nijedna nije tako velika i važna kao što je bila Droga Kolinska, razmjeri su mnogo manji, niti je bilo što u fazi da o tome pregovaramo, kazala je Tedeschi Fiorio.

Kako ide posao s Argetom u Americi, što očekuju od nagodbe u Agrokoru i kako se kroji strategija u velikoj kompaniji kao što je Atlantic Grupa, čitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.

25. travanj 2024 00:40