11. srpanj 2018.

Novi broj Lidera - Nogomet: Kako kapitalizirati svjetsku slavu

Nogometna groznica trese Hrvatsku i svijet. Mundijal je u završnici, Hrvatska će odigrati svih sedam utakmica, a utjecaj uspjeha reprezentacije već se vidi u domovini. Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke zbog pojačanog prometa, navijački su rekviziti sveprisutni, a menadžeri tvrtki koje su se ranije kladile na uspjeh Vatrenih i angažirale reprezentativce u promociji vlastitih proizvoda sad su sigurno mnogo zadovoljniji od onih koji su ovu priliku propustili.

Ako imate proizvod, sad je vrijeme za osvajanje novih tržišta, posebno izvan Europe. Na Tajvanu, u Kini i afričkim zemljama pojam Hrvatske poistovjećivao se s generacijom Šukera i Bobana. Stjepan Talan iz Solvisa napominje da je najbolje iskoristiti tu percepciju neposredno nakon Svjetskog prvenstva.

Procjene govore da će potrošnja za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva biti oko dvije milijarde kuna. No što je s inozemstvom? Koliko uspjeh nogometne reprezentacije pomaže popularizaciji Hrvatske u svijetu? I koliko ta prepoznatljivost može pomoći poduzetnicima koji otvaraju strana tržišta ili samo traže trgovinske partnere?

Kako bi Hrvatska mogla iskoristiti ovaj važan ‘kamenčić u brendiranju‘ pročitajte u novom izdanju tiskanog i digitalnog Lidera uz koji Vas očekuje i specijalni prilog Lider invest-istok.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.