Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Povratak otpisanih - Tvrtke nemaju radnike, pa vraćaju umirovljenike

23. Veljača 2017.

Donedavno smo svjedočili trendu tjeranja u prijevremenu mirovinu, a sad je situacija posve suprotna. Poslodavci opet angažiraju penziće, najviše za deficitarne, a pogotovu za uskospecijalizirane stručne ‘multipraktik‘ poslove. Ovaj zanimljivi trend u novom broju Lidera istražuje Ksenija Puškarić.

U rubrici Kompanije Manuela Tašler piše o BAT-u. Gašenjem BAT-ove tvornice u Njemačkoj dio tamošnjih proizvodnih količina preseljen je u Kanfanar pa Njemačka postaje najveće izvozno tržište za cigarete proizvedene u Hrvatskoj.

Izravno ulaganje u dionice i obveznice mnogo je rizičnije za malog ulagača, a veće su i brokerske provizije. No ako su na raspolaganju veći iznosi i ako se poznaje kretanje tržišta, mogu se ostvariti veći prinosi.

O investicijama i tome u što ove godine (ne)treba ulagati piše Tin Bašić. Tvrdi: Izravno ulaganje u dionice i obveznice mnogo je rizičnije za malog ulagača, a veće su i brokerske provizije. No ako su na raspolaganju veći iznosi i ako se poznaje kretanje tržišta, mogu se ostvariti veći prinosi.

>>>Traže se izmjene zakona koje bi koncesionare potakle na investicije u turistička zemljišta

U novom broju Lidera predstavljamo i poslovnu scenu Šibensko-kninske županije. Donosimo i intervjue s Davorinom Pavlovićem , predsjednikom Uprave Centra za vozila Hrvatske (CVH), te Joškom Mikulićem, predsjednikom Uprave Viadukta.

Predstavljamo i knjigu  Noama Chomskog  ‘Tko vlada svijetom?‘ čija je glavna teza, premda implicirana, da Amerika zapravo nikad i nije bila nekakva dobronamjerna sila, kako je često vide liberalniji apologeti, tvrdi naš Vanja Figenwald.

Donosimo i detaljan izvještaj s konferencije „Budućnost obiteljskih tvrtki“. U bloku iz svijeta pišemo o tome kako su kineski nostalgičari oživili zamrli Nokijin brend mobitela, te spašavanju posrnulog Opela.

Novi broj Lidera potražite na kioscima ili u digitalnom izdanju.

19. travanj 2024 11:26