07. veljača 2018.

Novi broj Lidera - Preslagivanje: Adris kupio HUP Zagreb od Anđelka Leke za 150 milijuna eura

Dva prekaljena domaća biznismena koja nisu sretna ako ne drže stvari pod svojom kontrolom, dugovječni ultimativni autoriteti u hotelijerstvu, ustrajni u tezi da se razvijati treba polako, ali sigurno. Jedan živi na rovinjskoj, a drugi na zagrebačkoj adresi. Tako je bilo do ponedjeljka, kada je objavljena vijest nakon koje je na hotelijerskom tržištu ostalo mjesta samo za jednog od njih.

Adris kupnjom HUP-a Zagreb potvrđuje da je jedina kompanija koja je razumjela i razvila koncept luksuza do najviše razine u Hrvatskoj. Ozbiljnim ‘klasterom‘ objekata visoke kategorije upravljat će domaća hotelska kuća koja bi hrvatskom hotelijerstvu trebala dati dodanu vrijednost proizvodima na razini od četiri plus i pet zvjezdica.

Adris grupa, na čelu s Antom Vlahovićem, kupnjom HUP-a Zagreb, kojim je desetljećima ‘drmao‘ Anđelko Leko, stvorila je povijesni trenutak za hrvatsko hotelijerstvo. Vijest da Adris postaje vlasnik najatraktivnijih hotela u metropoli jednako je senzacionalna kao i činjenica da se 85-ogodišnji Leko velikim dijelom povlači iz hotelskog biznisa.

Hotelska branša slaže se u procjeni da je Vlahović kupio zdravu i ‘čistu’ kompaniju koja ima više novca na računu nego što je kreditno zadužena. HUP Zagreb jedna je od stabilnijih i kvalitetnijih turističkih tvrtki u Hrvatskoj.

[caption id="attachment_320787" align="aligncenter" width="750"]adris Leko je desetljećima prodavao svoj hotelski portfelj (hotele Sheraton, Westin, International, Panoramu), ali nije mu se žurilo. Poznavatelji prilika na tržištu kažu da bi znao pregovore dovesti gotovo pred kraj i onda se u zadnji trenutak predomisliti.[/caption]

Kako ovaj Adrisov ‘božićni šoping‘ komentira Anđelko Leko i kakve promjene predstoje hrvatskom hotelijerstvu pročitajte u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.