31. kolovoz 2017.

Novi CEO Ubera najavio IPO u roku od 3 godine

Novi izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi poručio je u srijedu zaposlenicima da će ta kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza promijeniti svoju poslovnu kulturu te da će kroz 18 do 36 mjeseci pokrenuti inicijalnu javnu ponudu dionica (IPO).

Khosrowshahi, koji je 12 godina bio čelnik globalne online turističke tvrtke Expedia, iznio je naglaske i primjedbe prilikom svog predstavljanja zaposlenicima Ubera u sjedištu kompanije u San Franciscu.

>>>Khosrowshahia novi izvršni direktor Ubera

Njegovi planovi uključuju obnovu poslovne kulture kompanije te povećanje tržišnog udjela, kao i mogućnost provođenja inicijalne javne ponude dionica (IPO) kroz 18 do 36 mjeseci, piše Reuters pozivajući se na zaposlenike koji su prisustvovali sastanku.

- Ova kompanija se mora promijeniti, poručio je Khosrowshahi zaposlenicima, dodavši da poslovni model kojim su ostvarili dosadašnji uspjeh nije i onaj koji će ih podići na višu razinu.

Imenovanje Khosrowshahija, koji je sebe opisao kao borca, dolazi u trenutku kada se Uber pokušava oporaviti od niza kriznih situacija koje su kulminirale odlaskom izvršnog direktora Travisa Kalanicka u lipnju.

>>>Američke vlasti istražuju Uber zbog sumnje u korupciju

Prilikom prvog sastanka sa zaposlenicima Ubera, Khosrowshahi je naglasio da planira zapošljavanje novih kadrova, osobito glavnog direktora za financije, kao i osobe koja bi mu pomogla u vođenju upravnog odbora, poručili su iz Ubera na Twitteru. Kalanick, koji je u srijedu nazočio sastanku zaposlenika, putem izjave je poželio dobrodošlicu svom nasljedniku.

- Glasovanje za idućeg izvršnog direktora Ubera za mene je bio velik trenutak i ne mogu biti sretniji jer predajem palicu jednom ovako inspirativnom vođi, kazao je Kalanick.