02. kolovoz 2018.

Novi glasnogovornik Vlade RH Marko Milić, sin Gorana Milića

https://www.youtube.com/watch?v=tQaK6WvAeKc

Novi glasnogovornik Vlade RH bit će Marko Milić, odlučeno je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

>>>Na što pada Vlada

Milić je bio suradnik Andreja Plenkovića još u vrijeme kada je sadašnji premijer bio zastupnik u Europskom parlamentu.

Sin je poznatog novinara Gorana Milića.

Milić govori nekoliko stranih jezika: engleski, francuski i njemački.

U HDZ se učlanio kad mu je bilo 18 godina, sad mu je 24.

Mjesto glasnogovornika Vlade bilo je slobodno nakon odlaska glasnogovornice Sunčane Glavak u Hrvatski sabor za zamjenu Darku Horvatu koji je postao novi ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na zatvorenom dijelu 110. sjednice, Vlada je donijela i odluku o opskrbi plinom.

Zbog kontinuiteta isporuke plina koja je nužna radi omogućavanja neprekinute proizvodnje društva Petrokemija d.d. Vlada je donijela odluku o opskrbi plinom društva Petrokemija d.d. kojom se Glavna skupština društva HEP-a d.d. zadužuje da donošenjem odgovarajućih odluka iz svoje nadležnosti osigura da HEP d.d. preuzme opskrbu plinom od 1. kolovoza do 1. listopada

>>>Plenković: Nek’ Petrov govori koga je on zvao

Prihvaćeno je i nekoliko usmenih izvješća: Izvješće o izvršenju akata donesenih na sjednicama Vlade RH u Vukovaru, Sisku, Kninu, Osijeku i Splitu, izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018. za mjesec srpanj 2018. izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Hrvatskoj i pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018.

Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Agencije za ugljikovodike Željko Tufekčić te je novim članom Upravnoga vijeća Agencije imenovan Zdravko Zrinušić, po položaju državni dužnosnik središnjega tijela državne uprave nadležnog za poslove financija.