Aktualno
StoryEditor

Novi gradonačelnik Gline na putovanja potrošio 300 puta više od svog prethodnika

09. Veljača 2018.

Nezavisni vijećnici i stanovnici Gline požalili su se na odsutnost gradonačelnika Stjepana Kostanjevića. Od gradske uprave zatražili su detaljne podatke o svim gradonačelnikovim putovanjima. Ostali su zatečeni iznosima jer su troškovi navodnih putovanja 200 do 300 puta veći od njegovog prethodnika, doznaje ekipa Provjerenog.

- Nama se građani često obraćaju. Govore da gradonačelnika nikada nema u gradskoj upravi. I da ga često znaju viđati po Petrinji, po Velikoj Gorici, gdje on vrijeme provodi u kladionicama za vrijeme radnog vremena, kazao je Radomir Lončarević, nositelj Nezavisne liste Grada Gline.

>>>Gradonačelnik odbio investitore jer nisu pristali osigurati plaće od 5000 kuna

Troškovi putovanja bivšeg gradonačelnika Bakšića za 2014. iznosili su 1200 kuna, a za 2015. 800 kuna. Njegov zamjenik je za 2014. imao 480 kuna putnih troškova, a za 2015. 1100 kuna. Uspoređujući troškove putovanja prijašnjih gradonačelnika Gline, Lončarević tvrdi da su sadašnji troškovi putovanja puno veći. Za 2016. godinu oni iznose čak 43 tisuće kuna.

- Na temelju putnih naloga i svega ostaloga, isplatio je sebi pozamašan iznos od 43 tisuće kuna za 2016. godinu, otkrio je Mario Božurić, Nezavisna lista Grada Gline.

Informaciju o tome gdje je gradonačelnik putovao i trošio taj novac nemaju. Kopija svih putnih naloga ni analitičke kartice koja pokazuje sve podatke o putovanju nije dostavljena.

- Ti putni nalozi postoje. Njemu se ne bi isplatilo 43.000 kuna, ali je jako važno koja je svrha tog putovanja, rekao je Lončarević.

>>>Pranić: Plaća za koju HDZ iznosi neistine, nikada nije isplaćena

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević smatra da troškovi njegovih putovanja nisu visoki s obzirom na to koliko putuje.

- Nitko neće u Glinu otići i pitati što vi trebate. Treba otići od ministarstva do drugih gradova, obrazložio je gradonačelnik Gline i dodao da je 43 tisuće kuna bruto, dok je neto iznos nešto više od 30 tisuća.

Puna dnevnica je 180 kuna, što znači da je gradonačelnik gotovo svaki dan u 2016. bio na putu.

- Ne odnosi se to samo na dnevnice, nego se odnosi i na troškove goriva. Ja nisam radio analizu, ali mislim da se polovica odnosi na troškove goriva, kaže Kostanjević.

 

>>>FOTO: Šerif grupa u Glini otvorila nove pogone vrijedne 200 milijuna kuna

U Glini stvari ne funkcioniraju kako treba, a to potvrđuju negodovanja stanovnika Gline. Kako tvrde u gradu im je potreban starački dom, tereni za sportske aktivnosti te prostorno uređenje, a s obzirom na odsustvo gradonačelnika i visoke troškove njegovih putovanja do realizacije tih projekata neće tako skoro doći.

02. svibanj 2024 08:07