Aktualno
StoryEditor

Novi roboti startupa Stemi

26. Svibanj 2018.

Na tržište je stigla nova poboljšana verzija edukativnog hexapoda robota startupa Stemi; sustava na temelju kojeg svatko, ponajprije učenici, može samostalno napraviti i isprogramirati svojeg hexapod robota. Stemi je prošle godine prodao 500 takvih robota, a njihova nova verzija praćena je motom ‘zabavi se uz budućnost!‘, i dostupna u različitim bojama.

Radi se o atraktivnom šesteronožnom robotu koji u Stemijevom kompletu dolazi u dijelovima zajedno s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota, te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca zajedno sa Stemijevim inženjerima prolaze kroz pravu tehnološku avanturu izrade robota. Nova serija robota je značajno poboljšana; modernijeg je izgleda, veća je i otvorenija mogućnost interakcije s robotom, jednostavniji je proces slaganja te bogatiji i zabavniji edukativni sadržaj. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica.

>>> STEMI na Intelov poziv ponovno na svjetskoj pozornici 

Osim izrade novih i poboljšanih robota, Stemi je u posljednjih godinu dana opremio laboratorij i multimedijalni studio za izradu edukacijskih tehnoloških avantura kojima uvlači mlade u STEM područje te ih pretvara iz konzumenata u stvaratelje tehnologije.

- Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući sredstvima iz strukturnih fondova. Tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.460.595,33 kuna. Ukupna vrijednost projekta tvrtke iznosi 1.941.026,56 kuna - ističe Marin Trošelj, direktor tvrtke Stemi.

19. travanj 2024 13:29