Korona i biznis
14. ožujak 2017.

Novi šef Podravke na Liderovoj konferenciji ‘Greenfield investicije - kako snovi postaju stvarnost‘

Na Liderovoj konferenciji ‘Greenfield investicije – kako snovi postaju stvarnost‘, prvi puta nakon imenovanja će nastupiti novi predsjednik Uprave Podravke, Marin Pucar.

Konferencija će se održati 24. i 25. ožujka u Medulinu, u organizaciji Lidera i Centra za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU), a Pucar će govoriti unutar panela ‘Realizacije greenfield ulaganja – iskustva iz prakse‘  na kojem će, među ostalim, podijeliti svoje bogato iskustvo iz Podravke gdje je radio 12 godina, kao i Zvečeva gdje je bio član uprave od 2012. godine, a od studenog 2013. do rujna 2016. i predsjednika Uprave te tvrtke.

Cilj konferencije je prikaz uloge greenfield ulaganja u razvoju hrvatskog gospodarstva te prijedlog rješenja kako prevladati zapreke i potaknuti novi investicijski ciklus.

Greenfield investicije su najpoželjniji, ali i najzahtjevniji oblik ulaganja. Izgradnja potpuno novih kapaciteta donosi snažan rast gospodarskih aktivnosti i nova radna mjesta. Konferencija će dati pregled strateških izazova za greenfield ulaganja u Hrvatskoj, makroekonomski okvir, pokazati niz primjera iz prakse,a kroz panel diskusije donosimo iskustva ulagača i jedinica lokalne samouprave u planiranju i realizaciji greenfield projekata. Svrha konferencije jest dati ocjenu greenfield klime u Hrvatskoj te kroz ‘Medulinske zaključke’ detektirati prepreke te predložiti aktivnosti koje će omogućiti što više takvih ulaganja.

Konferencija će okupiti brojne stručnjake, ministre, župane, gradonačelnike, načelnike, predstavnike respektabilnih hrvatskih i inozemnih institucija, bankare, menadžere i poduzetnike, kao i druge predstavnike velikih investitora koji su uspješno realizirali ili planiraju realizaciju svojih investicijskih projekata u Hrvatskoj.

Prijave i više o konferenciji pogledajte na linku:

>>>GREENFIELD INVESTICIJE - Kako snovi postaju stvarnost