Aktualno
StoryEditor

Novi sustav viza za vrhunsku radnu snagu u U.A.E.

06. Veljača 2017.

Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Protekcionistička politika SAD-a krenula je u smjeru zatvaranja vrata stranim firmama i talentima, a upravo tu situaciju žele iskoristiti Ujedinjeni Arapski Emirati. Vlada U.A.E. je odobrila novi sustav dodjele viza osmišljen da privuče vrhunske stručnjake i talente iz područja medicine, znanosti i istraživanja, objavio je Bloomberg.

- Ujedinjeni Arapski Emirati su zemlja mogućnosti. Privlačenje top talenata doprinijet će našoj ekonomiji i budućnosti, rekao je u nedjelju na svom Twitteru nakon sastanka Kabineta premijer šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Iako nije pružio detaljnije informacije, iz ovih je izjava jasno da se radi na izmjeni zakona koji ne omogućuje stranim radnicima dobivanje trajnog prebivališta.

Premijer bin Rashid Al Maktoum, koji je ujedno i vladar Dubaija te jedan od najznačajnijih poslovnih ljudi Bliskoga istoka, naredio je oformljivanje vijeća kojima je zadaća odrediti ‘vitalne sektore koji će biti otvoreni za specijalne vize i napraviti plan za privlačenje najvećih regionalnih i međunarodnih talenata‘, saznala je agencija WAM.

 

19. travanj 2024 18:59