Aktualno
StoryEditor

Novi val nevolja za Uber: U Hong Kongu uhićen 21 vozač te tvrtke

23. Svibanj 2017.

Hongkonška policija uhitila je 21 vozača Ubera zbog ilegalne vožnje u sklopu suzbijanja operacija Uber Technologies Inc. u azijskome financijskom središtu.

Uhićenje je izazvalo novi val zabrinutosti za tvrtku čije je sjedište u San Franciscu, a koja je u ožujku najavila da će pomoći peterima ranije osuđenima vozačima Ubera da se ulože žalbu u vezi sa svojim slučajem u Hong Kongu.

Glasnogovornik Ubera rekao je da je tvrtka ‘iznimno razočarana‘ policijskom akcijom.

Policija je objavila da je počela svoju tajnu operaciju u svibnju i da je u utorak uhitila 20 muškaraca i ženu u dobi između 21 i 59 zbog ilegalne vožnje automobila, te vožnje bez osiguranja rizika treće strane.

>>>Savjetnik ECJ-a svrstao Uber u sektor prijevoza, ‘zakočio poslovni uzlet kompanije’

- Želio bih naglasiti da naša zakonska akcija još traje i da ne isključujemo mogućnost novih uhićenja. Želio bih reći operatoru aplikacije mobilnog telefona, kao odgovorne organizacije, da mora osigurati da automobili za najam imaju dozvole koje zahtijevaju zakoni u Hong Kongu. To je osnovna odgovornost prema putnicima i (pokazuje) poštivanje hongkonških zakona, rekao je Lau Tat-fai, šef policije u okrugu Kowloon West.

19. travanj 2024 11:19