Aktualno
StoryEditor

Novinar Margetić Plenkoviću: Stoje li HDZ i država iza naručivanja mojeg ubojstva?

02. Kolovoz 2017.

Istraživački novinar Domagoj Margetić poslao je u srijedu otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem tvrdi da mu je u provali stana, među ostalim, ukraden laptop i disk s dokumentima pa postavlja pitanje stoje li HDZ i država iza prijetnji, pljačke, ali i njegova pokušaja ubojstva iz 2014.

"Danas ujutro (srijeda, 2. kolovoza 2017. godine), NN počinitelj (opet!!!) ušao je dok sam bio odsutan u moj stan u središtu Zagreba i ponovno ukrao laptop (koji mi je kao novinaru osnovno sredstvo za rad i kojeg ne mogu trenutno ponovno kupiti!), vanjski hard disk od jednog terabajta s dokumentima i pripremom priče koju sam istraživao te pomoćne usb memorijske ključiće (6 ili sedam). Osim toga ukraden mi je novčanik s nekim dokumentima, ali i s novcem koji mi je bio presudan za koliko – toliko normalno funkcioniranje sljedećih par mjeseci.

>>>Petodnevna zatvorska kazna sedmorici izgrednika koji su vrijeđali Janicu Kostelić

Do sad sam preživio pokušaj ubojstva (11.8.2014.) te kasnije fizičke napade i brojne prijetnje, što možete lako provjeriti u sustavu MUP-a, od čega je vrlo mali broj slučajeva riješen ili doživio pravosudni epilog, a za razliku od prijetnji političarima, ljudi koji meni prijete ubojstvom nisu lišeni slobode niti im se išta dogodilo.

>>>Domagoj Margetić optužio MUP da mu je hakirao web

Za ovu pljačku mojeg stana, kojoj očito cilj nije bila čista pljačka, nego krađa dokumentacije na kojoj radim i mojih osnovnih sredstava za normalan rad i funkcioniranje, a kako radim na pričama koje bi mogle biti osjetljive za aktualnu vlast, a upravo je ta dokumentacija i materijali očito bili cilj ove današnje pljačke, imam osnovanih razloga postaviti pitanje – Stoje li HDZ i država iza prijetnji i pljačke mojeg stana? Stoje li HDZ i država iza naručivanja mojeg ubojstva?", napisao je Margetić.

U zagrebačkoj policiji Hini je potvrđeno da je u srijedu provala prijavljena u nadležnoj policijskoj postaji Medveščak.

18. svibanj 2024 08:30