Aktualno
StoryEditor

Novo ime na turističkoj sceni Imperial Riviera u portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa

28. Lipanj 2019.

Stupanjem na snagu rješenja Trgovačkog suda u Rijeci od petka, hotelske kuće Imperial i Makarska poslovat će pod novim imenom Imperial Riviera d.d., čime je završen proces pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu, izvijestili su iz Imperial Riviere.

Obje tvrtke proteklih su godina privatizirali su Valamar Rivijera i AZ mirovinski fondovi.

Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, a očekuje se da će Valamar ostati zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem. Zajednički cilj tog pripajanja je stvaranje dodane vrijednosti za dioničare kroz učinkovito upravljanje strateškom turističkom djelatnošću i kontinuirana ulaganja u razvoj turističkog portfelja, kaže se u priopćenju.

Nova kompanija u svom portfelju ima šest hotela, tri turistička naselja i dva kampa u vodećim hrvatskim destinacijama otok Rab i Makarska, što ukupno čini 3.618 smještajnih jedinica i kapacitet za prihvat 9.000 gostiju, čime je ušla među 10 najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj.

Zapošljavat će oko 900 radnika u sezoni, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, uz zadržavanje svih stečenih prava zaposlenika u Makarskoj i na Rabu te ostanak na snazi postojećih kolektivnih ugovora. Poslovanje će i dalje biti organizirano destinacijski čime se zadržavaju radna mjesta kako u Makarskoj tako i na Rabu, a dugoročno se osiguravaju još bolji uvjeti za daljnji razvoj zaposlenika.

„Intenzivan investicijski ciklus pokrenut u prethodnom razdoblju u Makarskoj i na Rabu nakon privatizacije, vrijedan 250 milijuna kuna, nastavit će se u objedinjenom poduzeću u značajnijem obimu i s puno većim investicijskim potencijalom što će omogućiti i pojačana kapitalna ulaganja u budućnosti“, istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviera d.d.

19. travanj 2024 17:10