Korona i biznis
03. travanj 2018.

Obavezan eRačun u 2018.: Kako svojim računima dodati ‘e‘, doznajte na Liderovoj edukaciji u Rijeci

Kakve promjene donosi 2018. godina u prometu eRačuna?

Što donosi Zakon o obaveznom eRačunu i kakva je njegova primjena u B2B sektoru?

Kako zaprimati, obrađivati i pohranjivati eRačune?

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja saznajte na Liderovoj edukaciji Obavezan eRačun, koja će se održati 26. travnja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Edukacija je podijeljena na teoretski i praktični dio. U teoretskom dijelu obradit će se osnovni pojmovi, zakonodavni okvir eRačuna, kako prepoznati eRačun i račun poslan u .pdf formatu putem e-pošte, a riječi će biti i o zahtjevima Europske unije u području javne nabave koji se odnose na uvođenje eRačuna za sve zemlje članice.

Praktični dio bit će usmjeren na zaprimanje, slanje i obradu eRačuna, te kolanje i obradu drugih oblika elektroničkih dokumenata koji se svakodnevno razmjenjuju unutar poduzeća ili s drugim poslovnim subjektima.

Završenom edukacijom, polaznici će dobiti konkretna znanja i vještine iz područja ePoslovanja s posebnim naglaskom na eRačun u svakodnevnoj poslovnoj praksi.

Stručna edukacijska radionica Lidera i servisa Moj-eRačun, uz potporu Instituta za ePoslovanje, koncipirana je na način da polaznike osposobi za nadolazeće zakonske obveze primjene eRačuna u svakodnevnom poslovanju i to putem primjera pozitivne gospodarske prakse temeljene na višegodišnjem iskustvu gotovo 35.000 korisnika eRačuna.

Namjera je Europske unije da do 2020. godine eRačun postane primaran oblik razmjene računa, budući da se procjenjuje kako bi unutar EU eRačun mogao donijeti i do 423 milijarde eura uštede na godinu.

  • Edukacija je namijenjena: menadžmentu, voditeljima i zaposlenima u odjelima računovodstva i IT-ija.
  • Predavači: su Marko Emer, Moj-eRačun, Maja Jurišić Prlić, Institut za ePoslovanje, i Josip Kovačec, Moj-eRačun.

Više o edukaciji saznajte na stranici konferencije a prijavu možete obaviti  ovdje.