Aktualno
StoryEditor

Obavljen prvi hologramski telefonski poziv

04. Travanj 2017.

Prvi hologramski telefonski poziv u svijetu ostvaren je u ponedjeljak između Seula i New Jerseya, odnosno između Korean Telecoma i Verizona na 5G mreži. U toj povijesnoj demonstraciji hologramske end-to-end 5G komunikacije, djelatnik KT-a održao je sastanak s djelatnikom Verizona iz New Jerseya koji se pojavio kao hologramska slika na monitoru u središnjici KT-a.

Glasnogovornik KT-a izjavio je za Korea Herald da će, kad se 5G mreža komercijalizira 3D hologramski video pozivi biti dostupni kao jedan od predstavnika usluga utemeljenih na 5G mreži. Kroz hologramski video poziv, korisnici će moći upoznati osobu iz udaljenog kraja u stvarnoj veličini i stvarnom vremenu.

Izvršni direktor Verizona Lowell McAdam i izvršni direktor KT-a Hwang Chang-gyu demonstrirali su u ponedjeljak hologramski video poziv na tabletu u središnjici KT-a u Seulu.

KT razvija hologramske pozive kao perjanicu 5G konvergentncije medije zajedno sa Sync Viewom, 360 Live VR i Omni-View uslugama koje proučava Međunarodna telekomunikacijska udruga. Globalna suradnja na razvoju 5G mreže ključna je za omogućavanje hologramske live usluge koja zahtijeva visoku brzinu prijenosa podataka, masivnu količinu prometa i nisku latenciju na svjetskoj razini, navodi KT.

CEO Verizona u ponedjeljak se susreo i s izvršnim direktorom SK Telekoma Park Jung-hoom i razgovarao o partnerstvu u standardizaciji 5G tehnologija, suradnju u razvoju rješenja za 5G Automobilsku udrugu i razmjenu platforma interneta stvari. Prema institutu za istraživanje tržišta SDxCentral, očekuje se da će veličina tog tržišta doseći 105 milijardi dolara do 2020. godine.

Velika je vjerojatnost da će Appleove usluge proširene stvarnosti početi koristiti na 5G mreži. Izvršni direktor Applea Tim Cook kazao je 2016. za ABC News da će proširena stvarnost omogućiti ‘da budemo vrlo prisutni dok međusobno razgovaramo, ali da ćemo oboje moći gledati i druge stvari. Možda će to biti nešto o čemu razgovaramo, a možda netko tko nije prisutan, ali može se učiniti da izgleda kao da je ovdje‘.

>>>VIDEO: Virtualna stvarnost i hologrami – budućnost je sada

19. travanj 2024 05:59