Aktualno
StoryEditor

Objavljen popis direktora koje USKOK sumnjiči za izvlačenje 57 milijuna kuna

02. Veljača 2017.

Westgate, Shopping City Zagreb, Trgovački centar Zagreb, Oktal Pharma, Emporion Plus, to su tvrtke koje se spominju  u istrazi USKOKA o izvlačenju 57 milijuna kuna preko fiktivnih računa.

Jutarnji list doznaje da su među uhićenima predsjednik Uprave Oktal Pharme Marijan Škiljević, Sanja Bogunović Krnetić iz Spana, Danijel Artenjak iz tvrtke Napredni modeli, Joško Čupić iz IMG-a Zagreb, Ivan Matijević iz Matela, Zdravko Živković iz Emporion Plusa, Ante Mlinarić iz MB-a Auto, Emilio Krstić iz Arkadije i drugi.

Večernjak prenosi informaciju da je ključnih osam direktora zaslužno za izvlačenje 50 milijuna kuna, a da su ostali bili dio organizirane skupine, direktori različitih poduzeća koji su pristali izdavati fiktivne fakture.

USKOK je na svojim službenim informacijama objavio kako vodi istragu protiv  protiv 21 osobe, 10 tvrtki i jedne udruge.

Mozak operacije, neslužbeno i provoosumnjičeni Svetislav Josimović, bio je direktor u nekoliko tvrtki, od kojih je najduže radila Bossman d.o.o.

Sve su Josimovićeve tvrtke u stečaju, a iza adresa na koje su bile registrirane i telefona koji su bili navedeni, nisu pronađeni stvarno zaposleni ljudi.

18. travanj 2024 21:37