Aktualno
StoryEditor

Obnovljena verzija Volkswagen Golfa i dalje pripada sedmoj generaciji

19. Studeni 2016.

Već se neko vrijeme govori o dolasku novoga Golfa. Jedina nepoznanica bila je naziv novog modela. Prošlog tjedna Volkswagen je ipak presudio i obnovljena verzija i dalje pripada sedmoj generaciji, a osma će doći tek za koju godinu. To najbolje govori da je ipak riječ o evoluciji modela koji je predstavljen 2013. i koji unatoč svim aferama kod Volkswagena i dalje bilježi odličnu prodaju.

Novost – LED svjetla

Vizualno nekih velikih izmjena nema, sve je poznato i zapravo su najveća novost LED svjetla koja mijenjaju ksenonska i sada daju karakterističan obris na prednjim farovima. U unutarnjem prostoru očekivano imamo veći ekran, što je trend i za vjerovati je da će iz godine u godinu ti ekrani samo rasti. Novi Golf također ima još pokoji novi sigurnosni sustav kako bi se još više približio vozilima više kategorije.

Najveća tehnička novost svakako je 1,5-litreni  benzinski motor. Poznato je da je upravo Volkswagen u Golfu među prvima ponudio ‘mali‘ 1,4-litreni motor i sada je taj agregat malo narastao. Rezultat su dvije verzije, od 131 i 150 konja. Taj motor nudi mogućnost gašenja dva cilindra ako nema potrebe za njima, a to u prijevodu znači niža potrošnja osobito u gradskoj vožnji. Volkswagen će u obnovljenome Golfu ponuditi i trocilindrični turbomotor koji razvija 116 konja, a u osnovnoj izvedbi koja će također biti naknadno u prodaji 90 konja i ona će biti zamjena za 1,2-litrenu verziju od 86 konja. Za fanove GTI-ja Nijemci će malo pojačati dosadašnju izvedbu, s 220 na 230 konja, a model GTI Performance će s 230 doći do čak 245 konja. Zanimljivo, dizelske izvedbe će manje-više ostati nepromijenjene, a okosnica prodaje svakako će biti 1,6-litreni TDI motor snage 110 konja.

Cijena (još) nepoznata

DSG mjenjač dobiva sedmu brzinu, koja pridonosi štedljivosti i koja je prema našem izboru svakako dobra i pametna kupnja. Iako je predstavljen u studenome, novi Golf počet će se prodavati od ožujka 2017.

Trenutačno je gotovo nemoguće odrediti cijenu automobila s obzirom na to da prvo treba čekati utjecaj novih trošarina, a zatim i novogodišnje poskupljenje koje zahvaća većinu proizvoda u autoindustriji te naravno i promjenu cijena vezanih uz novi model.

20. travanj 2024 14:07