Aktualno
StoryEditor

Odaberite pravi program obrazovanja i iskoristite mogućnosti dobivanja školarine

18. Svibanj 2017.

Kada je riječ o unaprjeđenju karijere brojne su prednosti MBA obrazovanja jer polaznicima pruža znanje i vještine neophodne za razvoj na postojećem radnom mjestu, povećanje plaće,  ali i za pokretanje novog uspješnog poslovanja. Dodatno obrazovanje u obliku MBA programa može biti poprilično skupo, no radi se o investiciji za cijeli život koja će se višestruko isplatiti.

Valja imati na umu da kvalitetne škole s međunarodnim ugledom imaju selektivniji prijamni proces, a time i bolju studentsku grupu i jaču mrežu alumnija. Dakle, ukoliko ste se odlučili na takvu investiciju i želite poboljšati svoje znanje i poslovne vještine ove jeseni, ako već niste počnite razmišljati o early bird bonusima ili stipendijama koje će olakšati vaše financijske planove. Prijem na MBA studij doista je holistički, konkurentan i selektivan proces. Kako odabrati pravi program dodatnog obrazovanja objašnjava Alexander Damev, voditelj diplomskih programa na poslovnoj školi WU Executive Academy pri sveučilištu Vienna University of Economics and Business koji pruža potporu svim MBA i Master of Laws studentima tijekom postupka prijave i samog programa.

  1. Planirajte unaprijed!

Prijava na MBA program postupak je koji iziskuje vrijeme i planiranje, kao uostalom i svaki drugi. Uključuje popunjavanje prijave, prikupljanje dokumenata i još mnogo toga. Također, poslovna škola WU Executive Academy ima vlastite programe stipendiranja koje vam mogu olakšati studiranje. Proučite WU Executive Academy internetsku stranicu, informirajte se, i što je još važnije, razgovarajte s njihovim programskim menadžerima.

  1. Pripremite svoje dokumente prilikom slanja prijave

Pogrešne ili nepotpune dokumente u prijavi lako je izbjeći. Ophodite se prema svojoj prijavi kao prema intervjuu za posao i pripremajte se u skladu s tim. Na taj način olakšat ćete si život, kao uostalom i osobama koje ih zaprimaju jer neće morati tragati za izgubljenim dokumentima. Prioritet se uvijek daje potpunim prijavama.

  1. Uključite svog poslodavca, kao i obitelj i prijatelje

Pohađanje MBA programa bit će izazovno razdoblje u vašem životu. Na putovanja i učenje utrošit ćete vrijeme i trud tako treba biti siguran i da je vaša obitelj s tim u redu. Razgovarajte i s poslodavcem i uvjerite se da podržava vašu odluku na način da vam pruži slobodno vrijeme kako biste se posvetili nastavi, a ispitajte i mogućnosti da vam pruži financijsku potporu. Time ćete si pomoći u postupku prijave.

  1. Budite svjesni onoga što možete pridonijeti programu

Vaše iskustvo učenja tijekom programa temelji se na dva stupa: na visokoj kvaliteti WU Executive Academy međunarodnog nastavnog osoblja te iskustva i ideja koje studenti donose u učionicu. Vodite računa o tome da pokažete svoju osobnost i budete autentični tijekom prijemnog intervjua te nemojte upotrebljavati fraze. Pokažite od kuda dolazite i što želite postići u budućnosti.

  1. Budite informirani

Prikupite sve potrebne informacije o programima. Razmislite o tome kako vas MBA može poduprijeti u postizanju vaših ciljeva. Razgovarajte s programskim menadžerima WU Executive Academy poslovne škole, bivšim i sadašnjim studentima ili posjetite jedan od modula.

  1. Budite ponosni na sebe!

Kvaliteta programa poslovne škole WU Executive Academy u Beču u velikoj mjeri ovisi o izvrsnim sudionicima. Puno ćete vremena provesti radeći u grupama, rješavajući probleme i stvarajući nove ideje uz pomoć svojih kolega. Nemojte se ustručavati donijeti svoje iskustvo, u skladu s motom: "Učini dobro i o tome razgovaraj".

 

19. travanj 2024 04:04