Aktualno
StoryEditor

Odmak od užurbanosti u kućicu na drvetu

13. Listopad 2018.

Grabovac, pitoreskno mjesto nadomak Plitvičkih jezera, ovo ljeto postalo je bogatije za potpuno novi koncept odmora– glamping, koji se nalazi u sklopu Plitvice Holidayresorta. Spet kućica na drvetu, koja su potpuna novost na hrvatskom tržištu, te devet manjih kućica za odmor s umjetnim jezerom pogodnim za kupanje u ljetnim mjesecima, ovaj kamp pretvara se u prvoklasnu lokaciju za luksuzan odmor cijele godine.

Smještene visoko u krošnjama borova, ove luksuzne kućice jedinstvenog dizajna savršene su za odmak od užurbanosti i vreve svakodnevnog života i pružaju savršenu priliku za ponovno povezivanje s prirodom. Njihov elegantan interijer dizajniran je za udobnost i opuštanje, a zbog svoje opremljenosti svakom će gostu pružiti osjećaj ugodnosti i luksuza.

>>>Porast noćenja u kampovima, zvijezde razvoja mobilne kućice

Pet posebno opremljenih kućica na drvetu protežu se na tri razine, s dvije kupaonice, dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom i kuhinjom, te omogućuju udoban i luksuzan smještaj za četiri osobe. S druge strane, na samom jezeru smjestilo sedevet manjih kućica s bračnim krevetima te kupaonicom. Privatnost je zajamčena okolnim drvećem, koje također nudi ugodnu hladovinu u vrućim danima, a svakako je zanimljiva činjenica da su zbog dobre izolacije i centralnog grijanja na raspolaganju tokom cijele godine. U izradi ovih kućica i kompletne zone sudjelovali su izvođači iz Hrvatske pamožemo reći da su one u potpunosti hrvatski proizvod.

[caption id="attachment_363735" align="aligncenter" width="750"] Plitvice Holiday resort[/caption]

Idejni koncept ovog glamping izdanja potpisuje zagrebački Abstracto studio koji je zaslužan za kompletno uređenje kampa, oblikovanje eksterijera i interijera kućica i njihovog okoliša s jezerom.

- Pred nas je stavljen veliki izazov pri samoj izradi koncepta zbog želje investitora da projekt bude nešto do tada neviđeno na našim prostorima i šire. No, dugogodišnje iskustvo i povjerenje investitora i voditelja kampa Grabovac, s kojima smo i ranije uspješno surađivali, olakšalo nam je izradu ovog projekta i sad, s odmakom, možemo sa sigurnošću reći da smo tu želju ostvarili, istaknuo je Ivan Plemenčić, voditelj arhitektonskog tima.

>>>Od naturističkih kampinga do sumnjivih glampinga

Valja napomenuti kako ni gastronomska ponuda nije zaobišla ovo moderno izdanje glamuroznog kampiranja kako se naziva ovaj new age koncept, pa se tako na ulazu u kamp nalazi i à la carte restoran u kojem se poslužuju jela tradicionalne hrvatske kuhinje, od kojih posebno valja naglasiti i specijalitete iz Like poput domaće janjetine. Svi posjetitelji kampa mogu uživati u obrocima u blagovaonici ili na prostranoj terasi, a nije isključeno ni da se s doručkom vrate na svoju terasu te tako uživaju u pogledu na prirodu.

Svi zainteresirani više detalja o ovom smještaju mogu naći na službenoj web stranici Plitvice holidayresort.

17. travanj 2024 04:19