Aktualno
StoryEditor

Odsad možete kupiti med, lješnjake, vino i druge domaće proizvode kriptovalutama

03. Lipanj 2019.

Ubrzo nakon što je Zadruga za etično financiranje lansirala prvu internet trgovinu u kojoj domaće proizvode možete kupiti direktno od malih lokalnih proizvođača, bez posrednika, iz ZEF-a najavljuju još jednu u nizu inovacija.

Od sada proizvode na njihovom zadružnom webshopu - od domaćeg meda i pekmeza, preko unikatnih rukotvorina, pa čak i solarne panele - možete platiti i putem nekoliko poznatih kriptovaluta. Proizvode na ZEF webshopu tako možete platiti kriptovalutama Bitcoin, Ether, Ripple, Lumen i Eos, a cijeli proces je potpuno siguran i za kupce i za prodavače koji zaradu primaju u kunama. Platformu za procesing plaćanja u kriptovalutama PayCek razvio je tim iza hrvatske mjenjačnice kriptovaluta, tvrtka Electrocoin.

“Snaga ZEF-a upravo je u sinergiji inovativnih proizvoda i usluga naših članova, pa je tako implementacija procesing platforme našeg člana Electrocoina za plaćanje kriptovalutama, logični nastavak razvoja i inovacija prvog hrvatskog zadružnog webshopa. U sljedećem koraku integrirat ćemo i mogućnost plaćanja prvom hrvatskom lokalnom zadružnom valutom, ZEF kunom”, poručili su iz ZEF-a.

ZEF webshop prvi je projekt u Hrvatskoj kojem je cilj ponuditi online prisustvo malim, lokalnim, proizvođačima te promovirati model tzv. kratkih lanaca opskrbe koji eliminiraju posrednike između proizvođača i kupaca. Korištenjem kratkih lanaca opskrbe, lokalnim proizvođačima ostaje veći udio dodane vrijednosti proizvoda te se osnažuje lokalna ekonomija koja omogućava održivost bavljenja poljoprivredom i opstojnost malih poduzeća, obrta i poljoprivrednih gospodarstava.

Ovaj jedinstveni projekt danas okuplja više od petnaest malih proizvođača, a na webshopu možete kupiti, između ostalog, ekološke lješnjake, kupine ili aroniju, vrhunska bijela vina i kupinovo vino, čašice za kućni uzgoj biljaka, ekološke ručno oslikane svilene marame, eterična i aromatična ulja, proizvode mljekare u vlasništvu malih proizvođača, domaći med, pekmeze i brojne druge proizvode, a svaka kuna koju potrošite na webshopu ide u ruke proizvođačima.

25. travanj 2024 13:57