Aktualno
StoryEditor

Okitoki: Tehnološko rješenje za vrtiće kojem vjeruje više od 10.000 korisnika

22. Prosinac 2023.
Okitoki platforma_5
Vodeća digitalna platforma za dječje vrtiće Okitoki postala je važan akter digitalne transformacije vrtića u Hrvatskoj. Platformu koja bitno smanjuje administraciju i oslobađa vrijeme odgojitelja i ravnatelja za rad s djecom, koriste brojni privatni i gradski vrtići diljem Hrvatske

Kada tehnologija susretne predškolsko obrazovanja rezultat je digitalna revolucija koja zauvijek mijenja način na koji se brinemo o najmlađima u našem društvu. Na čelu te revolucije u Hrvatskoj nalazi se Okitoki, vodeća digitalna platforma za dječje vrtiće, kojoj vjeruje više od 10.000 korisnika. Okitoki nije samo alat, već i partner u transformaciji vrtića diljem zemlje.

Kako se privatni i gradski vrtići pridružuju Okitoki zajednici, gradovi postaju ključni akteri u tehnološkoj transformaciji svojih predškolskih ustanova. Odluka da se uvede Okitoki platforma označava korak prema boljem upravljanju i usmjeravanju resursa prema najvažnijem zadatku - radu s djecom.

Gradovi biraju Okitoki: Velik broj gradova odlučio se za tehnološku transformaciju svojih vrtića

Gradovi diljem Hrvatske provode tehnološke promjene u svojim predškolskim ustanovama. Velik broj gradova odlučio se za digitalnu transformaciju gradskih vrtića kroz uvođenje Okitoki platforme. Ova digitalna platforma i prateća mobilna aplikacija osmišljene su s ciljem da pojednostave administraciju u vrtićima i omoguće direktnu i zaštićenu komunikaciju između odgojitelja, stručnih suradnika, ravnatelja i roditelja.

image

Okitoki platforma

foto

Grad Samobor prvi je uveo Okitoki u sve gradske vrtiće, a ubrzano se pridružuju i mnogi drugi gradovi, uključujući i one s velikim brojem predškolskih institucija poput Splita i Dubrovnika.

Kao vodeća hrvatska digitalna platforma ciljano izrađena za predškolske ustanove, Okitoki je u potpunosti usklađen sa zakonom o zaštiti podataka i GDPR-om te dječjim vrtićima nudi siguran i zatvoren sustav namijenjen, između ostalog, i komunikaciji s nadležnim ustanovama. Nova Uredba o uredskom poslovanju od početka 2023. godine obvezuje dječje vrtiće na implementaciju informacijskog rješenja za uredsko poslovanje, što je u potpunosti pokriveno novim Okitoki e-Ured modulom.

Okitoki community: Kroz edukativne programe okupili više od 2.500 stručnjaka za odgoj djece!

Osim digitalne platforme koja bitno olakšava dnevnu administraciju u vrtićima i pruža siguran kanal za komunikaciju između vrtića i roditelja, Okitoki predškolskim ustanovama osigurava i mogućnost edukacije na velik broj tema iz predškolskog odgoja i obrazovanja. Više od 2.500 stručnjaka za odgoj i obrazovanje djece, od liječnika, logopeda, nutricionista do samih odgajatelja i ravnatelja, uključeno je u razmjenu znanja i informacija kroz organizirane Okitoki webinare, vodiče i priručnike. 

Za Okitoki edukacije traži se mjesto više, a iako sama edukacija nije u fokusu poslovanja, iz Okitokija napominju kako je njihova misija razvoj platforme, ali i zajednice koja potiče suradnju i zajedničko učenje kako bi se poboljšalo iskustvo i obrazovanje djece.

image

Okitoki platforma_1

foto

Polazna točka odgoja djece je obitelj, no roditelji često nemaju pristup stručnim edukacijama koje bi ih vodile kroz najvažniji posao u životu. Kako su upravo roditelji najaktivniji korisnici Okitokija, ove godine uspostavljeno je iznimno važno partnerstvo s Centrom za podršku roditeljstvu ‘Rastimo zajedno‘, koji provodi program radionica za roditelje razvijen u okviru Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu „Prve tri su najvažnije!“ UNICEF-a. Okitoki i Centar imaju zajednički cilj osiguravanja informacija i edukacije za podršku roditeljstvu te doprinosa kvaliteti predškolskog odgoja i obrazovanja. Kroz suradnju mjesečni bilten za roditelje kojeg pripremaju stručnjaci Centra dosegnut će Okitokijevu veliku mrežu korisnika. Na taj se način želi roditeljima približiti stručan savjet za aktualna pitanja poput izlaganja djece ekranima ili vršnjačkog nasilja kod najmlađih kroz najmnogobrojniju zajednicu roditelja djece vrtićke dobi.

Roditelji polaznika oduševljeni jednostavnošću aplikacije, ali i njenom sigurnošću

Novosti iz vrtića roditeljima su na dlanu putem mobilnih uređaja na kojima roditelji najradije prate informacije i obavijesti iz vrtića u Okitokiju. Sigurno su najveći zagovornici inovativnih rješenja za vrtiće sami roditelji koji na ovaj način dobivaju siguran i zaštićen kanal za razmjenu informacija s odgojiteljima.

Sve je češća zabrinutost roditelja kad se radi o fotografijama i video zapisima njihove djece te kanalima putem kojih se oni dijele. Osviještenost o nedovoljnoj sigurnosti i opasnostima razmjene povjerljivih informacija putem popularnih komunikacijskih mreža sve je veća. Svjesni činjenice da podaci pomažu u boljoj komunikaciji, u Okitokiju su razvili siguran sustav prilagođen dječjim vrtićima koji teže ostvarivanju visokog nivoa sigurnosti i zaštite djece, ali i povezanosti s roditeljima. Platforma je dizajnirana kao zatvorena zajednica koja pruža sigurno i pouzdano digitalno rješenje za djecu, roditelje i obrazovne stručnjake. Kroz poštivanje zakonskih propisa, implementaciju tehničkih sigurnosnih mjera, edukaciju i podršku, Okitoki  je vodeće sigurno rješenje koje povezuje obrazovne stručnjake i roditelje djece.

image

Okitoki platforma_4

foto

Prve tri su najvažnije, čini se i za Okitoki. Od osnivanja prije 3 godine Okitoki je uspješno krenuo jačati komunikaciju u privatnim i gradskim vrtićima, na zadovoljstvo svih svojih korisnika. Planira nastaviti uključivati sve veći broj vrtića, s još plemenitijim ciljem za budućnost - okupiti stručnjake, roditelje i edukatore u najveću zajednicu posvećenu predškolskom odgoju i obrazovanju u Hrvatskoj. Regionalno, Okitoki se koristi i u Srbiji, a osnivači najavljuju širenje i na druga europska tržišta te uključivanje izvanškolskih programa u ovu sveobuhvatnu platformu.

25. travanj 2024 08:38