Aktualno
StoryEditor

Okupilo se vodstvo HDZ-a, čekaju se imena novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade

21. Svibanj 2018.

Vodstvo HDZ-a okupilo se poslijepodne na sjednici stranačkog Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća poslije koje bi, kako se očekuje, trebala biti objavljena imena novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade nakon što su ta mjesta ostala upražnjena odlaskom Martine Dalić.

>>>Jandroković potvrdio da će se danas znati ime novog ministra gospodarstva

U medijima se naime nagađa da bi novi ministar gospodarstva mogao biti Darko Horvat, a kao potpredsjednik Vlade spominje se ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Martina Dalić je prije tjedan podnijela ostavku zbog afere Hotmail u kojoj se našla nakon što je portal Index objavio komunikaciju između nje i autora "lex Agrokora".

Prema neslužbenim informacijama, novi dužnosnici u utorak će biti predstavljeni koalicijskim partnerima, a u petak se očekuje glasovanje u Hrvatskom saboru.

>>>Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Martine Dalić

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izjavila je uoči sjednice da sumnja u scenarij po kojem bi se išlo na iskazivanje nepovjerenja premijeru zbog afere mailova.

"Mislim da će ostati sigurno premijer", rekla je Maletić.

Upitana je li zbog afere poljuljano povjerenje HDZ-a u predsjednika Plenkovića, rekla je kako vjeruje da je imao dobre namjere i ciljeve te da nije u to upleten.

Tri institucije to istražuju i pokazat će se je li bio ili nije u to upleten, zaključila je Maletić.

18. travanj 2024 23:03