Aktualno
StoryEditor

Ontario nudi 75 tisuća dolara poticaja za kupnju Tesla i BYD električnih kamiona

18. Prosinac 2017.

Kadanska pokrajina Ontario ponudit će poticaj u iznosu od 75 tisuća kanadskih dolara za kupnju električnih kamiona proizvođača Tesla i BYD, piše AGN News.

Program pod nazivom Zelena gospodarska vozila nudi razne poticaje za vozila koja štede gorivo kako bi se potaknulo korištenje ekološki prihvatljivih vozila, a kao dio programa vlasti su ponudile i do 60 posto poticaja za kupnju Tesla Semi.

>>>Električna vozila osvojit će polovicu globalnog tržišta do 2030.

Glasnogovornik kanaskog ministarstva prometa kazao je da, iako ne postoji ograničenje broja vozila za koje stanovnici mogu podnijeti zahtjev, isplata poticaja ovisit će o raspoloživosti sredstava i ciljeva Programa što je podložno promjenama tijekom vremena.

Programom je osigurano do 12 milijuna kanadskih dolara za poticaje koji će biti raspoloživi u fiskalnoj godini koja završava 31. ožujka iduće godine.

>>>Daimler isporučio prve modele potpuno električnih kamiona

Kanadski trgovac prehrambenim proizvodima Loblaw jedan je od prvih koji se prebilježio za Teslu Semi. Program će pomoći ostvarenju cilja Ontaria za smanjenje zagađenja stakleničkim plinovima, a krajnji cilj do 2050. godine je umanjiti zagađenje 80 posto niže od razine zagađenja iz 1990.

15. travanj 2024 11:03