Aktualno
StoryEditor

Opendoor - disruptorski app na tržištu nekretnina

17. Lipanj 2018.

Techcrunch predstavlja jedan vrlo zanimljiv startup koji se zove Opendoor i koji tvrdi da čini kupovinu i prodaju nekretnina jednostavnijom.

>>>Globalni sektor nekretnina i dalje snažan usprkos zreloj fazi tržišta

Sve se obavlja pomoću aplikacije, koja kupcima omogućuje da pogledaju kuće koje se nude na tržištu i razgledaju ih kada to žele jer ih mogu otključati posebnim kodom koji dobivaju kao klijenti tvrtke, dok prodavači imaju mogućnost ponuditi svoju kuću kompaniji, a ona će procijeniti njezinu vrijednost, ponuditi cijenu te je otkupiti i staviti na tržište. To cijeli proces čini mnogo manje stresnim za sve uključene strane.

Sve transakcije mogu  se obaviti u nekoliko klikova. Ljude to razumljivo čini nepovjerljivima jer se radi o tako velikim iznosima, primjerice kuće mogu doseći cijenu do milijun dolara. No, sve je vrlo transparentno, od iznosa provizija do uključenih investitora i na kraju samih cijena koje prate realne tržišne vrijednosti nekretnina.

>>>Poduzeća odabrala najbolju aplikaciju ovogodišnjeg App Start Contesta

Opendoor ima u planu širenje na nova tržišta do 2020. godine, trenutno posluje na njih deset, a ambicija im je proširiti se na njih 50. Naravno, na američkom tržištu. Tvrtka godišnje kupuje nekretnine ukupne vrijednosti 2,5 milijardi dolara, a prikupila je 325 milijuna dolara investicija i 645 milijuna dolara kapitala.

Možda će neka takva praktična ideja uskoro zaživjeti i na hrvatskom tržištu.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=W7-g47W9LS8[/embed]

25. travanj 2024 10:58