Aktualno
StoryEditor

Oppenheim darovao dionice Ingre vrijedne 4,6 milijuna kuna. Tko su sretni dobitnici?

13. Svibanj 2019.

Igor Oppenheim, najveći dioničar Ingre s udjelom od 9,51 posto, darovao je svoje dionice te sada ima 0,02 posto vlasničkog udjela. U obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi ne navodi se kome ih je darovao, osim da je riječ o dva darovna ugovora u kojima stoji da daruje po 644 tisuće redovnih dionica, ukupno 1.288.000 dionica.

Oppenheim nije želio reći tko su sretni dobitnici i zašto se odlučio za taj potez:

- Nemam namjeru komentirati svoje privatne odluke niti smatram da sam to dužan objasniti javnosti. Ispunio sam svoju zakonsku obavezu i obavijestio nadležne institucije o toj promjeni i to je sve što ću učiniti – rekao je Lideru Oppenheim.

On je dionice darovao izvan organiziranog tržišta Zagrebačke burze 9. svibnja, a njihova je tržišna vrijednost 4,6 milijuna kuna. U brokerskoj zajednici može se čuti komentar ‘vrlo zanimljivo‘, napominjući da se to vrlo rijetko događa, a zadnji je put to učinio Ante Vlahović kada je darovao dio svojih dionica Adrisa obitelji.

Zatražili smo i komentar predsjednika NO Ingre Davora Šterna, no on je ostao iznenađen tom viješću.

- Nemam pojma, prvi glas. Zaista ne znam da je Oppenheim darovao dionice niti kome – rekao je Štern.

Inače, Štern je nedavno zasjeo na čelo NO umjesto Stjepana Mesića, kojeg se smatralo Oppenheimovim čovjekom, a sama je Uprava proširena s jednog na tri člana u kojoj su osim dotadašnjeg Oppenheima imenovani još i Danko Deban i Dinko Pejaković. Nagađalo se da je Oppenheim ostao u manjini i da su te promjene vezano za prodaju Arene (u vlasništvu Ingre) Zagrebačkom holdingu, kako bi se ostvario plan zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a da je Oppenheim bio protiv toga.

Međutim, Štern je nedavno, kada je Lider pisao o promjenama unutar Ingre, rezolutno odbio tvrdnje da želi prodati Arenu. Čak je spominjao i neke nove projekte u Ingri.

Darovanje dionica Ingre nema nikakve veze s nedavnim promjenama u tvrtki – rekao je na kraju kratkog razgovora Oppenheim.

26. travanj 2024 05:15