Aktualno
StoryEditor

Optimizacija: ERGO Hrvatska prodana Sava osiguranju

13. Travanj 2018.

ERGO Group AG objavila je u petak da Sava osiguranju prodaje svoja društva kćeri u Hrvatskoj kao dio procesa optimizacije međunarodnog osigurateljnog poslovanja. Predstavnici ERGO-a i Sava osiguranja potpisali su ugovor o kupoprodaji, ali o kupoprodajnoj cijeni javnost neće izvijestiti. Kao što je i uobičajeno za transakcije ove prirode, transakcija podliježe regulatornom odobrenju.

ERGO životno osiguranje ostvarilo je u 2017. tržišni udio od 0,2 posto na hrvatskom tržištu životnog osiguranja, a na tržištu neživotnih osiguranja ostvarilo je tržišni udio od 1,2 posto.

>>> Premija osiguravatelja u ožujku porasla na 2,8 milijardi kuna

„U Sava osiguranju pronašli smo renomiranog investitora koji je uspostavio sveobuhvatan skup korporativnih prednosti u pogledu regionalnog znanja, pouzdanosti, brzine, fleksibilnosti i financijske uspješnosti“, naglašava Alexander Ankel, operativni direktor (COO) ERGO International AG, te dodaje: „ERGO neživotno i životno osigurateljno poslovanje u Hrvatskoj savršeno odgovara Sava osiguranju, sa sjedištem poslovanja u Ljubljani, Sloveniji, pojačavajući njihove međunarodne osigurateljne aktivnosti u središnjoj i istočnoj Europi.“

Sava osiguranje je dioničko društvo u stopostotnom vlasništvu Sava reosiguranja (Sava Re). Sa 40 godina iskustva u međunarodnom osiguranju, Sava Re nudi potpuni obuhvat reosigurateljnih pokrića, vodeći i podržavajući sve vrste reosigurateljnih poslova. Kompanijama Sava osiguranje i Sava Re agencije Standard & Poor‘s i A. M. Best dodijelile su A kreditni rejting.

19. travanj 2024 10:13