Aktualno
StoryEditor

Orepić: Istražno povjerenstvo je ključno za okončanje ‘obiteljskog sukoba‘ Vlade i Todorića

25. Rujan 2017.

Bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik Mosta Vlaho Orepić ocijenio je u ponedjeljak kako "sukob“ Ivice Todorića i Vlade možemo okarakterizirati kao "obiteljski sukob" te da izvršna vlast nosi veliki dio odgovornosti zbog nastanka ovakvog Agrokora, priopćeno je iz Mosta.

>>>Dalić: Obitelj Todorić nije toliko važna da bi zaslužila komentar Vlade

I zato je saborsko istražno povjerenstvo ključno“, naveo je, između ostalog, Vlaho Orepić. "Istraga koja se trenutno provodi u Agrokoru i koja će možda rezultirati uhićenjem Ivice Todorića, potaknuta je kaznenom prijavom koju je podigao Božo Petrov, a istražne procese pokrenuo je upravo Most", priopćeno je iz te stranke.

Krajnje je vrijeme da se razotkrije tko je odgovoran za kriminal u Agrokoru kao i za nestanak tolikog novca“, istaknuo je prije sjednice Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Objasnio je, navodi Most, kako Ivica Todorić nije mogao sam stvoriti koncern ovakvih razmjera čija sudbina bitno utječe na hrvatsko gospodarstvo i zbog kojeg se čak donio i poseban zakon. Smatra da Ivica Todorić uporno pokušava prebaciti fokus javnosti samo na poslovanje Agrokora otkako je država preuzela upravljanje.

>>>Orepić pozdravio povećanje standarda policajaca jer su trenutno ‘na dnu društvene ljestvice’

- Iako smatramo da tu postoji puno spornih detalja, DORH i pravosuđe trebaju što prije utvrditi tko je sve sudjelovao u malverzacijama uz Ivicu Todorića, rekao je Orepić, a priopćava Most.

26. travanj 2024 18:11