Korona i biznis
12. srpanj 2017.

Orijentirana na obalu IKEA otvorila dostavni centar u Rijeci

Prvi dostavni centar IKEA-e Hrvatska na riječkom području otvoren je u srijedu u Čavlima kraj Rijeke na oko 1100 četvornih metara poslovnog prostora, u kojem će raditi četiri djelatnika.

Kupci će proizvode iz IKEA-e moći naručivati online i oni će im uz naplatu biti dostavljani u dostavni centar. To će, kako ističu iz IKEA-e, omogućiti uštedu vremena i novca koji su do sada trošili za putovanje do Zagreba.

>>>IKEA razmišlja o otvaranju vlastitih restorana izvan prodajnih centara

Procedura preuzimanja sastoji se od dva koraka. Najprije je proizvode potrebno naručiti putem IKEA internetske trgovine ili ih kupiti u robnoj kući IKEA Zagreb. Kupci online ili izravno u robnoj kući mogu odabrati opciju preuzimanja proizvoda u dostavnom centru u Rijeci. Nakon isporuke robe u dostavni centar, kupac dobiva poruku da je roba spremna za preuzimanje te ju može preuzeti tijekom sljedeća tri dana.

Govoreći o ideji i konceptu novoga projekta, menadžerica logistike robne kuće IKEA Zagreb i voditeljica riječkog projekta Suzana Rumbak Baretić kazala je da se njime želi postići da rješenja IKEA-e budu što pristupačnija.

>>>Ikea napravila inovativno rješenje za vrt u zatvorenom u obliku kugle

Trenutačno smo orijentirani na obalu, jer najviše kupaca, osim iz Zagreba, dolazi iz obalnih županija, kazala je.

Službeno otvaranje dostavnog centra, uveličao je prvi kupac, koji je robu naručio online i kojemu je uz naručeno, predan i prigodni poklon iz asortimana IKEA-e.