Aktualno
StoryEditor

Osigurane plaće radnicima Uljanika - Vlada dala jamstva u korist HPB-a

30. Kolovoz 2018.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik iz 2015. i 2016. godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Time se, kako se doznaje, Uljanik Grupi osiguravaju sredstva da u petak isplati plaće radnicima, ali ne i Upravi Uljanik Grupe.

Kako prenose pojedini mediji, isplata bi se obavila tako da Uljanik povuče svoje depozite za kredite (20 posto od kredita), a država bi svojih 80 posto jamstava za te kredite proširiti na cijeli kredit.

>>>Izvor iz Uprave: Uljanikov račun odblokiran, plaće sutra

Predsjednik IDS-a Boris Miletić na raniju najavu o isplati plaće u petak rekao je kako ona "pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika za srpanj i kolovoz još 10. kolovoza. Postavljam pitanje zašto se toliko čekalo, zašto se pustilo radnike i njihove obitelji da prolaze kroz ovu agoniju".

>>>Posrednici radnicima 3. maja nude posao u Njemačkoj – plaća dvije i pol tisuće eura

Pita se i što će biti dalje nakon isplate tih plaća, kad se pojavi drugi problem: "Program restrukturiranja je već četiri mjeseca u Vladi, a premijer Andrej Plenković rekao je jutros da će u sljedećim tjednima tek vidjeti program restrukturiranja. Ili ih do te mjere nije briga da puna četiri mjeseca nisu pogledali plan restrukturiranja, ili netko ne govori istinu".

 


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 10:10