21. svibanj 2019.

Osnivač Huaweija: Amerikanci su nas podcijenili, ovo neće naštetiti industriji

Naši su kapaciteti jako veliki. Kompanija neće imati negativan rast i ovo neće naštetiti industriji, rekao je u utorak osnivač Huaweija Ren Zhengfei komentirajući jučerašnju odluku Googlea da im ukine licencu za korištenje Androida.

U svojoj izjavi za javnost kazao je kako Huwaei i Google raspravljaju o mogućim rješenjima za ograničenja koja nameće američka vlada. Tu je otvoreno i pitanje 5G tehnologije. Washington nalaže da se Huwaeijevu 5G tehnologija ne koristi iz sigurnosnih razloga, a takav zahtjev stavlja i pred europske saveznike. Naime, američka vlada ustrajna je u tvrdnjama kako Huawei pomaže kineskoj vladi u špijunaži.

https://www.youtube.com/watch?v=Qt1eDOIidLM

- Europa nastavlja vrlo blisku komunikaciju s nama - dodao je Ren pohvalivši se da nitko ne može nadmašiti Huawei u sljedeće dvije do tri godine te da je SAD podcijenio njihove mogućnosti. Naveo je i da Huaweijeva tehnologija za mobilne mreže nove generacije 5G odgovara europskim potrebama.

U intervjuu koji je dao za kinesku televiziju CCTV istaknuo je i kako se kompanija može nositi s pritiscima SAD-a te da se pripremala za ovakvu situaciju