• Pratite nas na:
23. kolovoz 2019.

Osnovano gospodarsko vijeće FSB-a - tvrtke sudjeluju u kreiranju programa

Na inicijativu i u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu nedavno je  održan 1. Sastanak Gospodarskog vijeća FSB-a u novom sastavu u koje je uključeno 28 uglednih kompanija odnosno gospodarstvenika.

Ciljevi osnivanja Gospodarskog vijeća su unaprjeđenje studijskih programa na svim razinama i njihovo usklađivanje s potrebama gospodarstva, pospješenje suradnje s gospodarstvom kroz zajedničke znanstveno-istraživačke projekte te povećanje udjela i opsega tema cjeloživotnog obrazovanja.

Također, fakultet kroz rad Gospodarskog vijeća od gospodarstvenika očekuje savjetodavnu ulogu kod osuvremenjivanja, razvoja i periodičnih promjena studijskih programa, odnosno pokretanje inicijativa za osnivanje novih studijskih programa. Davanje mišljenja i smjernica najrelevantnijih predstavnika tržišta rada bit će od velike važnosti, posebice u dijelu izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija za registar Hrvatskog Kvalifikacijskog Okvira (HKO).

Članovi Gospodarskog vijeća Fakulteta strojarstva i brodogradnje su uglavnom alumniji Fakulteta, a ujedno i ugledni gospodarstvenici koji zapošljavaju magistre strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva.

Oni su svojim sudjelovanjem u Gospodarskom vijeću Fakulteta strojarstva i brodogradnje pokazali spremnost podijeliti s akademskom zajednicom svoje vrijedno iskustvo, znanje, ali i problematiku s kojom se svakodnevno susreću prilikom svojeg poslovanja.

Svi članovi Vijeća su pohvalili ovu inicijativu i izrazili spremnost za aktivno sudjelovanje u daljnjem radu jer u tome vide mehanizam održavanja visoke kvalitete vlastitih stručnjaka i kadrova koje Fakultet već cijelo jedno stoljeće kontinuirano proizvodi za tržište rada. Na prvom sastanku imenovan je i predsjednik Vijeća, a to je Damir Vanđelić, člana Uprave Adris grupe.

Pored Uprave FSB-a i ostalih predstavnika Fakulteta, vanjski članovi Gospodarskog vijeća redom dolaze iz kompanija: AD PLASTIK, ADRIS GRUPA, AVL-AST, Borel lift d.o.o., BRODOSPLIT, CORTEC Corporation, CRODUX d.o.o., CVH - Centar za vozila Hrvatske, DELTA AIR d.o.o., EKO d.o.o., EKONERG - Institut za energetiku i zaštitu okoliša d.o.o., ELEKTROMETAL, Elektroprojekt d.d., HEP, HGK, Hrvatska udruga poslodavaca, HSTEC, INETEC d.o.o, KLIMA OPREMA, KONČAR - Električna vozila, KONČAR - Energetski transformatori, METALPRODUKT, Navis Consult d.o.o., OMCO Croatia d.o.o., Šestan-Busch d.o.o., TEHNIX, VERTIV, YAZAKI.