Aktualno
StoryEditor

Otvoren Booking Booster za startupe u sektoru održivog turizma

05. Studeni 2018.

Booking.com najavio je otvaranje prijava za treći godišnji Booking Booster, program novčane potpore za startupe u sektoru održivog turizma, vrijednost fonda je dva milijuna eura, a prijaviti se mogu startupi koji se bave rješavanjem problema održivosti u turizmu. Jedan od problema koji se pokušava riješiti je prebukiranost nekih svjetskih destinacija. Danas svijetom putuje 1,3 mlijardi turista, a Svjetska turistička organizacija predviđa da će ih 2030. biti 1,8 milijarda.

Prema rezultatima istraživanja Booking.com-a o tome koliko je turista spremno prilagoditi mjesto i način putovanja te aktivnosti tijekom boravka kako bi se ravnomjernije raspodijelili na destinacijma; njih 51 posto spremno je boraviti izvan središta grada, 68 posto njih može putovati izvan vrhunca sezone, a čak 47 posto turista umjesto na glavna turistička mjesta išlo bi na neka manje atraktivna.

>>> Pravda za sve: Booking.com naklonjeniji turistima nego partnerima iznajmljivačima

Booking.com odabrat će i pozvati 10 startup tvrtki iz sektora održivog turizma koje su svoje poslovne planove spremne povećati u sklopu trotjednog programa koji će se održati u svibnju 2019. u Amsterdamu.

Navedeni će se program sastojati od niza predavanja, praktičnih radionica i savjetodavnih treninga, a vrhunac događanja bit će konačno predstavljanje ideja i dodjela nagrada u iznosu do 500.000 eura iz nagradnog fonda Booking.com vrijednog dva milijuna eura. Svrha tih nagrada je pomoć u sljedećoj fazi rasta predviđenoj za odabrane startup tvrtke. Sve će tvrtke ostvariti pravo i na stalno mentorstvo i savjetovanje stručnjaka tvrtke Booking.com, kao i različite prilike za suradnju s Booking.com na potencijalnim inovativnim projektima te eksperimentima kako bi i time pospješili svoj budući rast.

Prijave slati do 2. prosinca 2018., a zainteresirane startup tvrtke potpune informacije i dodatne detalje mogu pročitati u odjeljku Booking Booster na internetskoj stranici Booking Caresa.

16. travanj 2024 23:02