Aktualno
StoryEditor

FOTO: Otvoren Designer Outlet Croatia

21. Lipanj 2018.

Otvoren je Designer Outlet Croatia, jedan od najvećih trgovačkih outlet centara u regiji, smješten pokraj zagrebačke robne kuće Ikea u Rugvici. Investitori su u taj centar do sada investirali 33 milijuna eura.

Designer Outlet Croatia obuhvaća 15.000 metara kvadratnih površine za najam i zajednički je poduhvat tvrtke IKEA Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holding AG. Druga faza investicije planira se u nadolazećim godinama i povećat će centar na veličinu od 25.000 metara kvadratnih s oko 150 trgovina.

>>>Gradi se najveći outlet kompleks u Hrvatskoj vrijedan više od 170 milijuna kuna, izvođač Strabag

Svečano otvorenje započelo je konferencijom za medije na kojoj su nazočili su Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u ulozi izaslanice premijera Republike Hrvatske, Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te načelnik Općine Rugvica, Mato Čičak. Pridružili su im se i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Turističke zajednice grada Zagreba kao i predstavnici investitora, Sylvie Mutschler, direktorica švicarskog Mutschler Outlet Holding AG i Vladislav Lalić, direktor tvrtke IKEA za nekretnine i razvoj u jugoistočnoj Europi.

Drugačiji  koncept maloprodaje u Hrvatskoj

Predstavnici investitora direktor tvrtke Designer Outlet Croatia Branko Mihajlov i ROS Retaila Thomas Reichenauer naglasili su kako otvaranje centra nije bio lak posao, no vjeruju u njegov uspjeh. Mihajlov je dodao, da će u idućim godinama centar proširiti za još 10 tisuća metara četvornih, kao da i planiraju i dodatne sadržaje.

- Designer Outlet Croatia drugačiji je koncept maloprodaje u Hrvatskoj. Trenutno samo veliki gradovi i važna turistička središta imaju outlet centre koji privlače posjetitelje iz udaljenijih krajeva. Zajedno s našim zakupcima i tvrtkom IKEA stremimo postati omiljena destinacija za kupovinu u jugoistočnoj Europi, na sjecištu Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Želio bih spomenuti da ćemo u Hrvatsku donijeti europske standarde outleta i tako ispuniti očekivanja naših kupaca te ponuditi jedinstveno iskustvo kupovine u outletu, rekao je Thomas Reichenauer.

>>>Uspavano hrvatsko outlet tržište odlučila je probuditi ekipa jakih ulagača

Nataša Mikuš Žigman, izaslanica hrvatskog premijera i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva istaknula je zadovoljstvo što je ta investicija realizirana i zaposlila ljude.

- Ova investicija svjedoči koliko je Hrvatska dobra za investicije i koliko je dobra suradnja investitora i lokalne zajednice, a na nama u Vladi je da i dalje nastojimo stvoriti što povoljnije uvjete za poslovanje i investicije.Nadam se i da će najavljeno porezno rasterećenje tome dodatno pridonijeti i radujemo se svakom investitoru kojeg dočekujemo otvorenih ruku, izjavila je Mikuš Žigman.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić poručio je da je centar još jedna velika investicija koja Zagrebačku županiju čini još atraktivnijom i koja će pridonijeti razvoju šoping turizma.

Designer Outlet Croatia uređen je kao mali grad arhitektonski inspiriran hrvatskim regijama. Posjetitelji mogu tako pronaći repliku dubrovačkog gradskog tornja, doživjeti šetnju dalmatinskim kalama te naići na kulu Lotrščak ili samo uživati u pogledu na veselo obojane fasade koje oponašaju zagrebačku arhitekturu.

16. travanj 2024 13:06