Aktualno
StoryEditor

Otvoren inovacijski centar – Algebra LAB

30. Svibanj 2018.

Otvorenjem Algebra LAB-a po prvi je puta u ovom dijelu Europe tvrtkama i startupovima omogućeno unaprijediti poslovne procese korištenjem otvorenog centra istraživanja i razvoja, podržanog od strane stručnih timova iz različitih područja znanosti – od digitalnih tehnologija, preko ljudskih resursa do digitalne umjetnosti.

- Respektabilna baza znanja i znanstvenici zaslužni za razvoj digitalnih tehnologija našem inovacijskom centru daju posebnu dimenziju. AlgebraLAB postaje prostor kreiranja budućnosti, prostor otvoren za nove, hrabre i kreativne ideje, za rješenja o kojima danas možda i ne sanjamo, a koja će već sutra postati dio našeg poslovanja i našeg života, istaknuo je Hrvoje Balen, član uprave Algebre u svom obraćanju okupljenima.

U ovom trenutku, suradnjom Algebrinih profesionalaca i ZIP-ovih mentora, intenzivno se radi na unaprjeđenju inkubatorskog programa, a suvremeno opremljen coworking prostor usmjeren na razvoj startup tvrtki čeka novu generaciju stanara. Već od lipnja kreće #startupZG Idea Bootcamp kojim se potiče poduzetništvo mladih i osiguravaju novčane nagrade najboljima, dok je za jesen predviđena i nova generacija startup inkubatorskog programa.

>>>Leo Mršić: Algebra LAB će pomoći tvrtkama povećati konkurentnost i izvozne potencijale

Uz brojne istaknute gospodarstvenike te predstavnike državne uprave i akademske zajednice, otvorenju AlgebraLAB-a prisustvovali su izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj.

- Algebra LAB, kao i druge privatne inicijative, podržava rast i razvoj Hrvatske prema digitalnoj ekonomiji budućnosti i nadam se da će takvih inicijativa biti sve više. Vlada je kroz Europski socijalni fond izdvojila značajna sredstva za zapošljavanje i osposobljavanje, a posebno nam je drago što smo iz tog fonda osigurali 17.000 STEM stipendija do 2023. godine, izjavio je izaslanik predsjednika Vlade RH te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

>>>Algebra i Drap pokrenuli agenciju Digital Talents koja studentima omogućuje stjecanje radnog iskustva

Kroz konferencijski centar i edukacijsku platformu zainteresiranim tvrtkama i pojedincima već je sada na raspolaganju gotovo stotinu radionica i programa kratkog formata, koji će se provoditi u zagrebačkom kampusu, u dvije novoopremljene dvorane kapaciteta 500 i 140 mjesta, pet predavaonica kapaciteta 80 mjesta, 12 računalnih učionica kapaciteta 24 mjesta uz osiguran parking i dostupan javni prijevoz.

26. travanj 2024 18:30