Aktualno
StoryEditor

Otvoren natječaj za ‘Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2017‘

02. Lipanj 2017.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je natječaj "Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017" (EEPA),  priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative koje, s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima. U priopćenju Ministarstva navodi se da je nagrada lansirana kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Pet kategorija

Kandidati se svojim projektima odnosno inicijativama natječu za EEPA 2017 nagradu u jednoj od ukupno pet propisanih kategorija natjecanja: promicanje poduzetničkog duha,  ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja, poticanje internacionalizacije poslovanja i odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Kandidati koje su za EEPA 2017 nagradu nominirale njihove zemlje bit će pozvani na svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2017 nagrada, koja će se održati 24. studenog 2017. u estonskom gradu Tallinnu.

Na portalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dostupne su sve informacije vezane za natječaj (http://www.mingo.hr/page/otvoren-natjecaj-europska-nagrada-za-promicanje-poduzetnistva-2017), a prijave se dostavljaju na hrvatskom jeziku elektroničkim putem do 21. lipnja 2017.

Od 2006. godine, EEPA nagrađuje izvrsnost u promicanju poduzetništva i malog gospodarstva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Od tada do danas, kroz projekte koji su se natjecali na EU razini, potaknuto je osnivanje preko 10.000 novih tvrtki.

18. travanj 2024 06:01