Aktualno
StoryEditor

Otvoren novi natječaj Best of South East za stipendiju vrijednu 10.000 eura

27. Listopad 2016.

U tijeku su prijave za prestižan stipendijski program ‘Best of South East‘ namijenjen diplomcima i studentima pravnog ili ekonomskog fakulteta, a obuhvaća jednogodišnju praksu u banci Sparkasse te godinu dana studiranja na Sveučilištu u Grazu. Stipendija ‘Najbolji/a na jugoistoku‘ dodjeljuje se studentima mlađima od 27 godina koji predano rade, imaju razvijene komunikacijske vještine te su sposobni za analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje. Jedan od uvjeta je i izvrsno poznavanje engleskog te dobro poznavanje njemačkog jezika. Program je prije osam godina pokrenuo Steiermärkische Sparkassen Bank u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a u Hrvatskoj ga provodi Erste banka. Svrha je toga programa omogućiti talentiranim studentima i diplomandima prava i ekonomije da se dodatno obrazuju i odrade praksu u međunarodnom okružju te tako steknu dragocjena iskustva koja će im poslužiti u profesionalnom životu.

Studiranje i praksa

Stipendisti imaju pravo na stipendiju od 10.000 eura koja uključuje smještaj u studentskom domu u Grazu, mjesečni džeparac od 420 eura, školarinu Sveučilišta u Grazu, registraciju pri Sveučilištu u Grazu, intenzivan tečaj njemačkog u sveučilišnom jezičnom centru Treffpunkt Sprachen te troškove raznih društvenih i kulturnih događaja cijele godine. Studenti uz akademsku godinu studiranja na Sveučilištu u Grazu odrađuju i dvomjesečnu ljetnu praksu u jednoj od štajerskih poslovnica banke Steiermärkische Sparkasse ili u nekom drugom gradu jugoistočne Europe, a diplomci koji se uspješno prijavljuju za stipendiju ‘Best of South East‘ tijekom godine prolaze obuku u banci Sparkasse kako bi produbili znanja te stekli međunarodno poslovno iskustvo i olakšali si ulazak u profesionalne vode. Kandidati koji se javljaju za stručnu praksu do 12. prosinca 2016. trebaju završiti preddiplomski ili diplomski studij ili su ga završili od 1. prosinca 2015. do danas. Studenti diplomskih ili doktorskih studija mogu birati žele li godinu dana pohađati studij ili obavljati stručnu praksu.

Dokumentacija

Program traje od rujna 2017. do kolovoza 2018., a u posljednjih osam godina završilo ga je 15 kandidata iz Hrvatske. Rok za prijavu je 12. prosinca ove godine, a rezultati će biti poznati u proljeće 2017. Budući da za pripremu dokumentacije imaju manje od mjesec dana, studenti i diplomanti koji se žele prijaviti na ‘Best of South-East‘ trebali bi što prije pribaviti dokumentaciju i na vrijeme se online prijaviti. Osim hrvatskih studenata i diplomaca, prijaviti se mogu i studenti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore. To mogu učiniti i oni koji već imaju status redovitih studenata u Austriji, a dolaze iz navedenih zemalja.

20. svibanj 2024 01:47