Aktualno
StoryEditor

Otvorena Liderova konferencija Marketing and Sales by Numbers

13. Lipanj 2018.

Prisjećajući se na otvaranju Liderove konferencije Marketing and Sales by Numbers vremena prije 30 godina kada su se novine još radile ‘na olovu‘, glavni urednik tjednika Lider Miodrag Šajatović ustvrdio je da je u to vrijeme mašta njegovih kolega iz marketinga bila velika, ali tehnologija ograničavajuća, a da je danas mašta ostala ista, ali je tehnologija značajno napredovala.

[caption id="attachment_346854" align="aligncenter" width="750"] Miodrag Šajatović[/caption]

 

Prvo predavanje na konferenciji u prostorima HUB385 u Zagrebu pripalo je stručnjakinji za komunikacije Ivi Belé, iz Iva Belé Success Concept. Govoreći o pravilima kvalitetne komunikacije, Belé je naglasila važnost slušanja, umjesto govorenja jer se iz slušanja dobiva uvid u drugu osobu i saznaje ključne informacije, pri čemu interes za drugu osobu mora biti iskren. Kada je razgovor o neugodnim temama nužan, rekla je, komunikacija mora biti protočna, pravovremena, pripremljena, utemeljena na činjenicama i uvažavati pogled druge strane da bi se potom došlo do zajedničkog zaključka.

Naglasila je da ljudi sve rade zbog sebe, ne s namjerom da povrijede druge, stoga je nužno ukazati im na efekte njihovog ponašanja na druge. Odnos je kvalitetan, nastavila je, ako se čovjek ponaša u njemu onako kako se i inače ponaša, i u njemu postoje povjerenje, potpora i različitost. Što se poslovnih odnosa tiče, Belé je istaknula istraživanja koja pokazuju da je za uspjeh na poslu važnija komunikacija (85 posto), a ne stručnost (samo 15 posto). Kod predstavljanja zato svoje ime treba izgovoriti polako i razgovijetno, zapamtiti tuđa imena, upoznati svoje kolege i potaknuti njihovo međusobno upoznavanje. Ako je, pak, nadređena osoba negativna, opcije na raspolaganju uključuju odlazak u drugi odjel, na drugi posao, prekvalifikaciju i slično jer se ne treba izlagati odnosu koji je trajno nepopravljiv, smatra Belé.

>>>Sačuvajte srijedu za Marketing and Sales by Numbers, konferenciju koja se ne propušta

Konferencija Marketing and Sales by Numbers u organizaciji poslovnog tjednika Lider održava se danas u HUB-u 385, Petračićeva ulica 4, Zagreb. Cilj konferencije je marketinškim profesionalcima približiti neke od provjerenih načina za efikasan marketing koji se temelje na podacima i brojkama. Prenijeti pravu vrijednost u pravom trenutku pravoj osobi koja utječe na donošenje odluke put je do ostvarenja i povećanja prodaje!

Autori: Vanja Figenwald i Ivan Ivanović

25. travanj 2024 16:35