Aktualno
StoryEditor

Otvorene prijave za studentske stručne prakse Erste banke Generalna proba i IT lab

05. Ožujak 2018.

Redovni studenti fakulteta ekonomskog usmjerenja te studenti tehničkih fakulteta i ove godine mogu se prijaviti na programe stručnih praksi Erste banke, Generalna proba i IT Lab. Dok se na ‘Generalnu probu‘ mogu prijaviti redovni studenti ekonomskih fakulteta, na ‘IT Lab‘ se mogu prijaviti redovni studenti fakulteta poput primjerice FER-a, FOI-a ili PMF-a, kao i studenti privatnih učilišta/veleučilišta/sveučilišta tehničkog usmjerenja.

Banka programe provodi već treću godinu zaredom, a osim što praktikantima omogućuje da kroz programe steknu neophodno radno iskustvo i za to budu plaćeni, daje im i mogućnost nastavka rada u banci po završetku prakse, odnosno fakulteta.

Program ‘IT Lab‘

Program ‘IT Lab‘ studentima tehničkih fakulteta osigurava stjecanje praktičnih znanja i vještina u jednom od najvećih bankarskih IT sustava u regiji u segmentu ‘Change the Bank‘ zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo Erste banke. Tijekom prakse studenti će imati priliku raditi na tehnologijama koje se koriste u izradi i razvoju financijskih informatičkih sustava te će im se omogućiti rad sa stručnjacima i pohađanje programa edukacija i radionica. Praksa će trajati tri ljetna mjeseca (lipanj-kolovoz) 2018., a održavat će se u Zagrebu, Rijeci i Bjelovaru.

Po završetku prakse, studentima se otvara mogućnost stipendiranja od strane banke, nastavak rada u banci, kao i mogućnost zapošljavanja nakon završetka fakulteta. Kako bi sudjelovali u programu, studenti se trebaju prijaviti slanjem životopisa do 15. travnja 2018. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a banka će odabrati njih 15.

Program ‘Generalna proba‘ 

Prijave za oba programa otvorene su do 15. travnja 2018. Studenti se mogu prijaviti slanjem životopisa za ‘IT Lab‘ na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., odnosno za ‘Generalnu probu‘ na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Studentima ekonomskih usmjerenja koji se prijave na program ‘Generalna proba‘ pružit će se prilika da znanja stečena na studiju primijene u stvarnom poslovnom okruženju te dodatno razviju vještine i obogate znanja kroz rad sa stručnjacima, te posebno kreirane programe internih radionica i edukacija. Studenti će, između ostalog, sudjelovati u radu raznih organizacijskih jedinica banke.

Praksa će se održavati u Zagrebu, Rijeci, Bjelovaru, Splitu, Zadru, Puli i Dubrovniku tijekom tri ljetna mjeseca (lipanj-kolovoz), za što će studenti dobiti i mjesečnu plaću u visini 1.750,00 kn. Studenti se mogu prijaviti slanjem životopisa do 15. travnja 2018. na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a banka će odabrati 20 najboljih.

- S obzirom na veliki interes studenata prošle godine, kad su programi privukli dvostruko, odnosno, trostruko više prijavljenih u odnosu na 2016., banka je prakse odlučila organizirati i ove godine. Veselimo se novim prijavama i studentima. Za njih smo rezervirali naše najbolje mentore, a od studenata očekujemo da budu znatiželjni i puni pitanja te da u naše okruženje dođu bez predrasuda o poslovnom i bankarskom svijetu. Vjerujemo da će nakon ove prakse biti bogatiji i znanjem i poznanstvima, kaže Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala.

22. travanj 2024 08:38