Korona i biznis
24. travanj 2019.

Otvoreni Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

Danas su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma koji objedinjavaju sljedeće programski kompatibilne sajmove:

  • Graditeljstvo – 41. međunarodni sajam građenja i opremanja
  • Interklima – 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije
  • Emat – 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme
  • Interprotex – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka.

Predstavit će se 142 izlagača iz 21 zemlje na 12.000 četvornih metara u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).

Sajam je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić koji je pozvao sve da iskoriste priliku i posjete Proljetne sajmova na Zagrebačkom velesajmu. Prilika je to da se upoznate sa inovacijama i novim tehnologijama u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, rekao je gradonačelnik Bandić.

Bienalni sajmovi koje smo objedinili pod zajedničkim nazivom Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma završetak su uspješnog travanjskog ciklusa, rekla je na otvorenju dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma. Proljetne sajmove u cijelosti smo kreirali kao poslovnu i edukativnu platformu s fokusom na inovativna tehnološka rješenja izložbenog segmenta, nadodala je Tomšić.

[caption id="attachment_383186" align="aligncenter" width="750"] Dina Tomšić[/caption]

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Radno vrijeme Proljetnih sajmova je od 10,00 do 18,00 sati, a ulaz je besplatan.