Aktualno
StoryEditor

Ove jeseni realizacija projekta ‘Pivana‘ vrijednog 11 milijuna kuna

08. Lipanj 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Nefiltrirano, nepasterizirano pivo od najkvalitetnijih sirovina nastalo prema recepturi majstora pivara Mirka Banića Ištuka, od ove jeseni moći će kušati svi zaljubljenici u napitke od hmelja u Pivani Zagrebačke pivovare u Ilici.

Za potrebe stvaranja sezonskih piva, karakterističnih okusa, koji idu u korak s trendovima u svijetu craft piva, Zagrebačka je pivovara za opremu, ljude i radove izdvojila 11 milijuna kuna.

- Nastavak je ovo projekta "Pivana", Zagrebačke pivovare, kojim podižemo razinu pivarske industrije. Potrošače stavljamo u središte. Nudimo nove, inovativne proizvode stvorene prema najvišim standardima, zadatak koji smo povjerili jednom od najboljih pivara, rekla je na predstavljanju projekta Tina Puhalo Grladinović, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije Zagrebačke pivovare.

>>> Marko Njavro novi predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare

- Oprema za mikropivovaru njemačka je i češka tehnologija, a meni osobno, pravi izazov i zadovoljstvo jer ću moći raditi nepasterizirano, svježe točeno, nefiltrirano pivo, u proizvodnom procesu koji mi dozvoljava da u vrlo kratkom vremenu i s najboljom tehnologijom i sirovinom kreiram piva prema željama i ukusima naših klijenata, rekao je majstor pivar Mirko Banić Ištuk.

Mikropivovara Pivana proizvest će godišnje tek 5 tisuća hektolitara piva i distribuirati će ih, osim u Pivani, na još nekoliko lokacija. Riječ je o poslastici koja će, barem u prvoj fazi plasmana, biti dostupna isključivo u iličkoj Pivani, a tek onda i na drugim lokacijama. No, najvažnije, kakvog će pive biti okusa?

- Napravit ćemo čitav niz piva, čiji će okusi i gorčina, varirati. Svatko će moći odabrati, ali gorak okus ostat će prisutan u većini ovih piva, pojasnio je Ištuk.

>>> Pivo globalno gubi popularnost, prodaja džina raste

Ime, ambalažu i sve ostalo vezano uz nadolazeći brend, u Zagrebačkoj su pivovari, do svečanog otvorenja mikropivovare, ostavili tajnom. No, okupljenima je omogućena degustacija piva, koji već svojim mirisom poručuje da ćemo uskoro u Zagrebu imati mjesto za testiranje svih osjetilnih čula, potaknutih omiljenim alkoholnim pićem.

- Vraćamo se svojim korijenima, na mjesto gdje je sve počelo. Spremamo fine stvari, poručio je Ištuk.

17. travanj 2024 00:07