31. siječanj 2017.

Oxford nudi besplatni tečaj kritičkog razmišljanja

Ivana Tarnaj
Ivana Tarnaj

Oxford nudi kolekciju najbolje ocjenjenih predavanja na iTunesu – Critical Reasoning For Beginners (Kritičko mišljenje za početnike), prenosi studentski.hr.

Serijal predavanja podijeljen je u šest dijelova, a svaki dio traje nešto više od sat vremena pa ga je moguće dovršiti u samo tjedan dana. Ako niste imali priliku susresti se sa sličnim kolegijima, svakako je preporučljivo iskoristiti priliku koju Oxford nudi, jer malo je mentalnih sposobnosti koje su toliko podcijenjene u našoj svakodnevnici kao što je to kritičko mišljenje.

Oxfordova profesorica Marianne Talbot kolegij započinje osnovama kritičkoga mišljenja, objašnjavajući da se argument sastoji od skupa premisa koji, kada se logički povežu, dovode do zaključka. Nastavlja skicirajući način na koji jasno i logično postaviti argument i na kraju daje kratki pregled osnovnih koraka procjenjivanja prednosti i slabosti argumenata.

"Tečaj" Critical Reasoning For Beginners trenutno je dostupan na internetskoj stranici Oxford sveučilišta u audio i video formatu, kao i na iTunesu i YouTubeu. Osim toga, serijal predavanja možete naći i na stranici Free Online Philosophy Courses.