Aktualno
StoryEditor

P&G smanjuje sredstva za Facebook oglase jer su neučinkoviti

12. Kolovoz 2016.

U današnje vrijeme interneta, društvenih mreža, high techa... informacije se svijetom šire u djeliću sekunde te je podjednako i teško i lako  pohvatati sve informacije. Srećom, informacije su svuda oko nas, a najbolje je kad dobijete nekoliko serviranih vijesti na jdnom mjestu kao što je učinio Businessinsider u članku pod nazivo ‘10 stvari u oglašavanju koje danas morate znati‘.

1. Entertainment One, kanadska multinacionalna medijska kuća, odbila je ponudu za preuzimanje od strane britanske tv kuće ITV vrijednu oko 1 bilijun funti. Entertainment One obrazložio je odluku o odbijanju izjavom da ovakav način preuzimanja bitno podcjenjuje vrijednost društva i njegovu perspektivu.

2. P&G, kompanija koja najveći dio budžeta izdvaja za oglase, donijela je odluku o rezanju sredstava koje troše na Facebook oglase jer se pokazalo da nisu učinkoviti. Marc Pritchard, direktor marketinga, objasnio je da trenutno traže način kako će doći do većeg dijela ciljane skupine sa maksimalnom preciznošću. Ipak, to ne znači da će P&G u potpunosti prestati s oglašavanjem na Facebooku.

3. Vrijednost dionica američke multinacionalne kompanije Yelp porasla je nakon objave o iznenađujućem rastu profita kompanije. Prihod je porastao iznad očekuvanja na 173,4 mil. dolara, umjesto predviđenih 169,8 mil. dolara. - Imali smo velik porast prihoda u drugom tromsjesečju, koji su veći za 41% u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Yelpov direktor Jeremy Stoppelman.

4. Iz kompanije Disney već neko vrijeme najavljuju novu uslugu vezanu uz sportsku mrežu ESPN, a prije dva dana su otkrili detalje da je riječ o besplatnoj bežičnoj ESPN streaming uslugi  u koju će biti uključen sadržaj koji je već bio licenciran od strane ESPN-a, ali do sada nije korišten.

5. Iz Facebooka su najavili da rade na razvoju tehnologije koja će spriječiti rad softvera za blokiranje oglasa na svojim stranicama. Blokatori oglasa već neko vrijeme ne rade na Facebook mobilnoj aplikaciji, a uskoro će to biti slučaj i na desktop verziji. Razlog ovog poteza je taj što Facebook ima sustav za filtriranje oglasa koji svakom korisniku objavljuje oglase sukladne njegovim preferencijama, a sustavi za blokiranje oglasa narušavaju taj balans.

6. Tasty Burger, mali lanac restorana brze prehrane, optužio je veliki Chipotle za krađu vizualnog identiteta restorana. Tasty Burger u svom priopćenju iznosi da je Chipotle za svoj novi lanac, Tasty Made, iskoristio logo koji je previše sličan po boji, obliku i dizajnu onom kojeg koristi Tasty Burger što je izazvalo konfuziju među potrošačima.

7. O značaju društvenih mreža govori slučaj američkog startupa Arsenic koji je iz hobija osnivačice postao planetarno popularan, te direktna prijetnja poznatom magazinu Playboy i to zahvaljujući aktivnosti na društvenoj mreži Snapchat. Arsenic na Snapchatu ima više od 700 tisuća pratitelja koji svakodnevno gledaju video zapise koje Arsenic objavljuje, zbog čega je Playboy odmah dao ponudu za kupnju Arsenica.

8. Google dovršava posao kojeg je Steve Jobs započeo prije šest godina. Iz kompanije su nedavno najavili da će ukinuti Adobe Flash u svom pregledniku Chrome. Do prosinca, Adobe Flash više neće automatski biti uključen u Chrome preglednik, već će umjesto toga koristiti moderniji standard HTML5 koji će manje trošiti bateriju na prijenosnim računalima.

19. travanj 2024 09:55