12. studeni 2017.

Pametno želi u ALDE

Stranka Pametno izvijestila je u nedjelju da je na redovnoj godišnjoj skupštini, održanoj u subotu u Zagrebu,  prihvatila prijedlog o pristupanju Savezu liberala i demokrata za Europu (ALDE) te prihvatila Plan rada i Financijski plan za iduću godinu

ALDE će o prijedlogu stranke Pametno da pristupe toj grupaciji odlučivati 1. prosinca, dodaje se u priopćenju.

"Pametno je stranka za pametna rješenja okrenuta budućnosti, stranka za promociju rada, znanja i odgovornosti. Poruke i vrijednosti koje mi zastupamo u svom programu, i od kojih ne odstupamo u svakodnevnom radu, jesu civilizacijske vrijednosti liberalne demokracije. Zato se želimo pridružiti ALDE grupaciji koja iste vrijednosti promiče na razini cijele Europe", istaknula je predsjednica stranke Marijana Puljak.

>>>Verhofstadt: ‘Rusi, Amerikanci i Turci’ pokušavaju uništiti EU

To su, nastavila je, osobna, politička i građanska prava i slobode, jednakost i ravnopravnost svih građana, apsolutna zaštita prava manjina, ekonomskih, poduzetničkih i tržišnih sloboda, antifažizam te sekularnost države.

Puljak ističe da žele surađivati s grupacijama koje dijele njihova razmišljanja i vrijednosti.

Razvijeno društvo zadovoljnih građana

ALDE trenutno broji 60 članica te još na tisuće pojedinačnih članova koji zajedno rade na razvoju i napretku Europe. U Pametno ističu kako je vrijeme da Hrvatska "napusti europsko začelje i zauzme poziciju razvijenog društva zadovoljnih građana".

Puljak je, navodi se u priopćenju, rekla da usvajanjem financijskog plana i plana rada za 2018. nastavljaju "zaokretati Hrvatsku". "Put je dug i težak, ali nema odustajanja", poručila je.

>>>Miodrag Šajatović: Liberali s Facea, izađite na političko tržište. Osnujte stranku!

"Naše društvo ima golemi potencijal, a velike stranke i interesne koalicije uporno ga pokušavaju uništiti. Svojim djelovanjem, poput odustajanja od kurikularne reforme i reforme lokalne samouprave, vuku nas prema dnu, ali nas optimizam ne napušta. Gledamo dugoročno i gradimo iz temelja organizaciju koja u svakom trenutku može preuzeti odgovornost za ovu državu", rekla je predsjednica te stranke.

U skladu s programom i načelima stranke, a sve s ciljem stvaranja bolje Hrvatske, Pametno, navodi se u priopćenju, nastavlja predano raditi, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. U planu je, najavljeno je, širenje organizacije i gradnja unutarnje strukture stranke, konstantan rad na terenu i komunikacija s građanima.